начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Измама с кредитна карта

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Измама с кредитна карта

Мнениеот simosda » 17 Яну 2007, 17:40

Здравейте. Не съм ваш колега, а съм поредният измамен. Преди около месец установих че сметката ми в пощенска банка е източена. Става въпрос за кредитна карта euroline. Не доумявах как са изтеглени парите при положение, че картата не мърда от джоба ми, а пин кода го знам само аз при това наизуст! Докато не открих в интернет много места с обяснението как става "номера" - със сканиране на картата при теглене на пари от банкомат и камера снимаща пин кода. Като казах на служителите в банката за какво става въпрос ме гледаха като треснати.
Полицията е уведомена, но досега няма резултат, а от банката днес получих разпечатка с тегленията от банкоматите заедно с изречението: "Транзакциите са извършени след пълно прочитане на магнитната лента на кредитната Ви карта и надлежно въведен и верифициран ПИН код. В тази връзка от страна на Българска Пощенска Банка АД оспорените транзакции се приемат за валидни и не съществува основание за възстановяване на средства по сметката Ви.".
В момента съм в задънена улица и не зная какво да правя. Факта че банката е допуснала просто ей така да ми бъдат изтеглени пари от моя сметка и че след това има наглоста да твърди че няма основание да оспорвам транзакциите е леко казано наглост.
Ако някой може да ми даде съвет моля да не се стеснява :)
Благодаря предварително!
simosda
Нов потребител

Мнениеот kasidi » 17 Яну 2007, 18:09

Напишете жалба до подуправителя на БНБ,ръководещ банковия надзор,като в жалбата си изложите подробно фактите относно датата на транзакцията,извършена не от вас.Доколкото ми е известно ,при всеки банкомат трябва да има видеокамери.Именно чрез съответния видеоматериал могат да се установят лицата, извършили транзакции на съответната дата.Този материал може да се ползува от полицията за разкриване на измамниците.Ако съответаната банка не е поставила видеокамери при банкоматите си,подлежи на санкция,а вие на това основание може да предявите граждански иск за вреди.Това е в най-общи линии.
kasidi
Потребител

Мнениеот simosda » 19 Яну 2007, 11:11

Това е много хубаво, но вече съм подал жалба в полицията, а записите в момента са при тях. Теглени са пари от 5 банкомата, на 1 от тях има камера но няма записи. Интересувах се от друго - в момента банката иска да и плащам месечни вноски, с които трябва да се възстановят сумите изтеглени всъщност от измамниците, а не от мен. Аз обаче не смятам че трябва да плащам. На запад, където в момента също има бум на такива измами, банките възстановяват средствата и започват разследване с полицията. А тук Пощенска Банка си измива ръцете като твърди че транзакциите са валидни и приключва. Какво да правя?
simosda
Нов потребител

Re: Измама с кредитна карта

Мнениеот daniela_d » 23 Юли 2012, 13:02

Здравейте, преди ден разбрахме, че кредитната карта на съпруга ми е изцяло източена с доста голяма сума. Банката е Пощенска, картата Евролайн от първите които издаваха. Моля за помощ всеки който е минал по този път или знае как точно трябва да се действа към настоящия момент. Благодаря предварително
е-маил: dani_756@abv.bg;
daniela_d
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 23 Юли 2012, 15:23

Банката е длъжна да ви овъзмезди за щетите. Има си ред и закони. Ама гърците са все по-хитрите от най-хитрите и карат по системата АММ (Ако Мине - Мине).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Юли 2012, 17:47

teogeo написа:Банката е длъжна да ви овъзмезди за щетите. Има си ред и закони. Ама гърците са все по-хитрите от най-хитрите и карат по системата АММ (Ако Мине - Мине).

Тая система АММ не бях я чувала. :lol: Иначе, доста разправии ще си имат хората, явно трябва периодично да се сменят ПИН - кодовете, за да се предпазят от такива престъпления.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ