начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

заплащане на издръжка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заплащане на издръжка

Мнениеот ikanev » 06 Авг 2012, 10:21

Здравейте!Баща ми е осъден с влязло в сила съдебно решение да ми заплаща издръжка в определен размер.Образувано е изпълнително дело при ДСИ.В момента баща ми не работи и определените от съда месечни вноски се бавят с по няколко месеца.Има частични плащания от негова страна.Струва ми се обаче, че ДСИ не предприема нужните мерки, които законът предвижда, за да мога да събера цялото вземане, което имам към баща ми.Въпросът ми е как мога да събера остатъка от сумата ефективно, по-бързо- дали може да се образува ИД при ЧСИ за остатъка, с надеждата, че въпросният ЧСИ ще бъде по-настъпателен в рамките на закона, или пък да се използва посредничеството на фирма за събиране на просрочени задължения?Изобщо всякакви съвети и информация биха ми били полезни.Предварително искам да благодаря на отзовалите се!
ikanev
Нов потребител

Re: заплащане на издръжка

Мнениеот Standbay » 06 Авг 2012, 14:42

ikanev написа:всякакви съвети и информация биха ми били полезни

Намери си си работа, :idea: ако си на възраст над 16 години и спри да хленчиш :!:
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Назад към Взаимопомощ