начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Договор с правилни лични данни но без подпис

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Договор с правилни лични данни но без подпис

Мнениеот nk7702n » 17 Авг 2012, 22:30

neutralen написа:Твърде сте мнителна. Вместо становище по темата, ме питате дали съм студент. И аз ви отговарям кога съм бил студент. Сега ме питате дали знам, каква е легалната дефиниция за Договор. Пак ли трябва да ви отговарям - виж чл.8 ал.1 от ЗЗД.
Това е форум. Ако имате нещо да кажете по темата го напишете. Не се занимавайте с това кой какъв е, дали разбира или не разбира от право и колко сте велики. Това най-малкото е израз на лош вкус.
Преди да говорите наизуст, прочетете внимеателно всичко написано по темата - очевидно е че това е може би един учебен казус и много малко хора могат да изразят аргументирано становище.

Отговорът Ви е изцяло емоционален и неподкрепен със становище и аргументи по казуса. Очаквах повече да се постараете. А относно това кой кога е бил студент, Вие сам повдигнахте въпроса с това, че щяла темата да е полезна за студенти. С оглед изразеното от Вас неясно мнение, реших, че може би визирате себе си.
Аз казах каквото имах да казвам относно валидността и липсата на съгласие. Ако имате да изложите нещо по темата, слушам Ви!? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот neutralen » 19 Авг 2012, 19:26

Всеки който не е юрист може да каже че "липсва съгласие" за сключване на договор, тъй като подписа е на съквартиранта. Това обаче е "извод", а не "аргумент".
Следва да се изложат аргументи, относно вида на договора, форма за валидност, начин на изразяване на съгласието, и след като някой стига до извода за "липса на съгласие", следва да каже какви са правоотношенията в случая - от кои правни норми се регулират.
Казусът не е толкова прост, както изглежда на пръв поглед, че става въпрос за чл.26 ал.2 от ЗЗД - липса на съгласие.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Авг 2012, 19:40

:roll: Ок. Не съм юрист...... заличавам, че пак е неважно.
Как смятате, че можете да проведете успешно иск с един такъв договор? 8)

В съседен раздел има виртуално деловодство. Тези дни приключвам всичко срочно и мога да ви бъда ответник по предявен от вас иск. Магистрат ще се намери ( има). Така частично ще се изпълни ролята на този форум.
Но, трябва да заложите нещо, за да има интрига. :D
Гост.
Старши потребител

Мнениеот blumenthal » 19 Авг 2012, 20:16

Предложението на Поли е добро и вярвам, че Натурален :D ще го приеме. :twisted:
blumenthal
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 20 Авг 2012, 12:04

Участвам във Форума с цел обмен на информация и знания, както и понякога да се забавлявам.
Впечатлението ми е че във Форума има група участници, които претендират и искат да убедят всички, че само тяхното магаре е мъжко, поради което много се дразнят, ако някой от участниците не споделя тяхното мнение и вместо правни аргументи се обръщат с лични нападки към участника, който има друго мнение, различно от тяхното.
Моето мнение по конкретния казус - Договора е консенсуален, сключен както от Представител на доставчика, така и от Представител на клиента. Тъй като става въпрос за Договор при общи условия/чл.16 от ЗЗД/, формата за валидност е ПИСМЕНА, която в случая е налице. Липсата на инфо, поставя под съмнение дали Представителя на клиента е действал със или без представителна власт. Ако договора е сключен без представителна власт, следва да се установи дали не е налице основанието по чл.42 ал.2 от ЗЗД - потвърждаване от Клиента на сключен от негово име договор без представителна власт. В тази връзка следва да се има предвид, че с инсталирането на МОДЕМ в дома на Клиента се съставя Констативен протокол за предоставяне на услугата, в който освен личните данни на Клиента съдържа потребителско име и парола, и отново се подписва от Доставчика и Клиента. Ако този Протокол е подписан от Клиента, а не от неговия съквартирант - налице е потвърждаване на сключения без представителна власт договор/ако е така/.
Всеки, който счита, че моите съждения са неправилни или правилни, може да изрази мнение. Не е задължително.
neutralen
Активен потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ