начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Регресен иск, въпроси.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регресен иск, въпроси.

Мнениеот megadeth » 29 Авг 2012, 15:36

Имах неблагоразумието да съм поръчител на мой роднина, който е решил, че е по-хитър от банките. Така, по същество, въпросната личност + мен и още един поръчител е осъдена и вече изплащаме дълга. За мое щастие този мой "роднина" е пенсионер с пенсия над 600лв. В момента вече имам удържани начално 330лв от запор и след сключване на споразумение ми удържат по 200лв на месец, вече 3-ти месец. По мой сметки имам още 3 или 4 месеца до изплащането на дълга. Интересуват ме стъпките, които да предприема след това, имам предвид регресен иск. Благодаря предварително.
megadeth
Нов потребител

Re: Регресен иск, въпроси.

Мнениеот novpirat » 29 Авг 2012, 16:46

:oops:
Последна промяна novpirat на 29 Авг 2012, 21:17, променена общо 1 път
novpirat
Младши потребител

Мнениеот Melly » 29 Авг 2012, 18:26

novpirat написа:Отиваш при съдия изпълнителя и заявяваш в същото производство регресен иск.

Съдия (магистрат) и изпълнител (съдебен) са различни фигури.
При съдебния изпълнител се отива, когато държиш в ръка едно листче, в което пише: осъжда.... и т.н. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 29 Авг 2012, 18:52

megadeth написа:Имах неблагоразумието да съм поръчител на мой роднина, който е решил, че е по-хитър от банките. Така, по същество, въпросната личност + мен и още един поръчител е осъдена и вече изплащаме дълга. За мое щастие този мой "роднина" е пенсионер с пенсия над 600лв. В момента вече имам удържани начално 330лв от запор и след сключване на споразумение ми удържат по 200лв на месец, вече 3-ти месец. По мой сметки имам още 3 или 4 месеца до изплащането на дълга. Интересуват ме стъпките, които да предприема след това, имам предвид регресен иск. Благодаря предварително.

чл. 429, ал.1 изр.І ГПК- ще се суброгирате в правата на взискателя. Първа стъпка- платете изцяло дълга. Втора стъпчица- говорете с ЧСИ, последния знае, какво да прави.... така ще се научите да ходите.

Никакъв регрес- процесуално недопустим е.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот megadeth » 30 Авг 2012, 00:38

poli_g написа:чл. 429, ал.1 изр.І ГПК- ще се суброгирате в правата на взискателя. Първа стъпка- платете изцяло дълга. Втора стъпчица- говорете с ЧСИ, последния знае, какво да прави.... така ще се научите да ходите.

Никакъв регрес- процесуално недопустим е.

Да, знам, че трябва да се изплати първо кредита, ЧСИ-то го питах за стъпки след изплащането, евентуално да поеме този иск, прати ме при адвокат. :roll:
megadeth
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ