начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Отказване от докторантура

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказване от докторантура

Мнениеот deborita » 20 Сеп 2012, 18:16

Здравейте,

Пиша тук, въпреки че не съм сигурна, че това е правилното място, но се надявам че все пак някой ще успее да ми помогне. Аз съм редовен докторант от месец март, 2012 година. Положила съм успешно изпита си по специалността ( докторантския минимум). От тогава до сега не успяваме да се сработим с моя ръководител, не намираме общ език и работата не върви. В последствие реших да се запиша в друг ВУЗ, със съвсем различна тема от настоящата ми и съответно с нов ръководител. Тук идва и моят проблем. Ръководителят ми ми казва, че ако се откажа от докторантурата си, ще трябва да върна изплатените ми до момента стипендии. Прочетох доста закони, наредби и постановления, но не намерих текст, който урежда този казус (има текст за прекъсване, но не и за отказване). Има ли начин да се откажа, без да се налага да връщам пари. Някой ме беше споменал, че е възможно в края на първата ми докторантска година, да се откажа, без да се налага да връщам нищо. Моля, ако някой има повече информация по въпроса да ми помогне.
Благодаря предварително за помощта.
deborita
Нов потребител

Re: Отказване от докторантура

Мнениеот da345 » 21 Сеп 2012, 08:14

Каквото и да правите имайте предвид, че всеки може да бъде зачислен САМО ВЕДНЪЖ в редовна /платена/ форма на докторантура. По въпроса Ви, всеки ВУЗ си има вътрешни правила освен националния правилник - четете него. Вариантите Ви дотук са:
1. Смяна на научен ръководител.
2. Внасяне на част от дисертация и отчисляване с право на защита.
da345
Младши потребител

Re: Отказване от докторантура

Мнениеот deborita » 21 Сеп 2012, 14:16

"Каквото и да правите имайте предвид, че всеки може да бъде зачислен САМО ВЕДНЪЖ в редовна /платена/ форма на докторантура."- това означава, че ако искам да запиша доктурантура в друг ВУЗ, то няма да имам правото да е редовна?
deborita
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ