начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Задължителни документи за регистрация на ЮЛНЦ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задължителни документи за регистрация на ЮЛНЦ

Мнениеот hdobrev » 22 Сеп 2012, 13:03

Здравейте, интересувам се къде мога да прочета кои са задължителните документи за регистрация на фондация.
В интернет има достатъчно информация какво трябва да се представи в съда, но никъде не намерих основанието да се искат тези документи. Има ли някаква наредба или правилник, които да ги изискват в определена форма/образец?

Въпросът ми е породен от това, че при представен нотариално заверен учредителен акт в който пише, че учредителят (единствен) дарява Х лева за учредяването на фондацията и удостоверение от банка, че е открита набирателна сметка на името на фондацията, и че са дарени Х лева, от съда искат допълнителни документи "протокол от събрание или акт за дарение".

Моля, някой да ми обясни аз със себе си ли трябва да се събера и да го протоколирам или да подпиша акт, че съм подписал акт?
Не разбирам каква информация се цели да бъде извлечена от този допълнителен документ.
hdobrev
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ