начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Проблем с връчване на нотариална покана!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Проблем с връчване на нотариална покана!

Мнениеот omi_san » 04 Ное 2012, 13:17

doc03 написа:Прокурорът е водещ. Ако е "много терсене" - над него има някой още по-терсене. :wink: Между другото, що тоз прокурор е терсене само за към Вас ?

Той не е терсене само за към нас. Аз въобще не го познавам и нямам представа, че е "терсене", това ми го казаха всички адвокати, след като разбраха, че е той... Дори не знам какво точно влагат в тази дума...
Разглеждал съм приложението за ЗСВ, но не знам доколко в нашия случай прокурора ще се съобрази с мнението на полицая. Ако се съобрази изцяло, тогава постановлението ще е за отказ. Ако не - може би имам някакъв шанс... Освен това имам основание да смятам, че началника на РУП няма да прекрати преписката по И89, защото е твърде нов...
omi_san
Младши потребител

Мнениеот omi_san » 04 Ное 2012, 13:26

doc03 написа:Не я прекратява началникът по И-89 ... :? Полицаят я прекратява, след указания (писмо) на прокурора.

Да, но в конкретния случай това не мисля, че ще стане, защото тук нищо не става без началника, а той се съмнява дори и в собствената си сянка... В цялото управление нещата са много натегнати. Това е и една от причините въпросния полицай да чака преместване...
omi_san
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Ное 2012, 13:30

Надявам се скоро да споделите как е завършила проверката. Малко съм скептично настроена, че ще се образува ДП. :roll: По - скоро смятам, че няма. Никога не са ми влияли коментарите по отношение на прокурор или на началник на РУП.. Много е повърхностно. Гледайте на нещата по същество, това са странични въпроси, които имат значение, но не са най - важните.
doc03,относно пътя за защита сме имали известни спорове в други подобни теми, та, да внеса едно малко уточнение. Когато съм насочвала хората към полицията, съм имал предвид именно посочената от теб преди малко в тази тема функция по превенция и предупреждение / чрез устни или писмени предупредителни протоколи/, тогава когато се очаква да има нужния ефект, а не непременно произнасяне по същество.
За другите ти идеи нямам нищо против.
Приятен ден от мен!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот omi_san » 04 Ное 2012, 13:39

nk7702n написа:Надявам се скоро да споделите как е завършила проверката. Малко съм скептично настроена, че ще се образува ДП. :roll: По - скоро смятам, че няма. Никога не са ми влияли коментарите по отношение на прокурор или на началник на РУП.. Много е повърхностно. Гледайте на нещата по същество, това са странични въпроси, които имат значение, но не са най - важните.
doc03,относно пътя за защита сме имали известни спорове в други подобни теми, та, да внеса едно малко уточнение. Когато съм насочвала хората към полицията, съм имал предвид именно посочената от теб преди малко в тази тема функция по превенция и предупреждение / чрез устни или писмени предупредителни протоколи/, тогава когато се очаква да има нужния ефект, а не непременно произнасяне по същество.
За другите ти идеи нямам нищо против.
Приятен ден от мен!

Аз наистина очаквах реакция от страна на полицията като превенция, защото това вече веднъж се случи със същия наемодател и за същото нещо, без да се влиза в тълкувание дали въобще съществуващия договор е прекратен или не... Предния път ефекта беше 100%, но сега не е!
А това, че от тази мярка са настъпили вредни последици, е една друга тема, която е ясно, че се разглежда по общия исков ред... Проблема е само, че докато има налице влязло в сила решение по този ред, там ток няма да има, производството ми загива, оборудването - също! Физически и технологично не е възможно преместването в друго помещение за срок по-малък от 5-6 месеца...
omi_san
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 04 Ное 2012, 17:55

Най-вероятно резолюцията на прокурора ще бъде - "Отказвам образуване на досъдебно производство поради липса на данни за престъпление от общ характер, тъй като в случая се касае за неуредени граждански правоотношения."
Не случайно по-горе написах, че някои хора разбират от нак.право, колкото от гражданско право - това си личи от отказа да се провери дали т.н. "нотариална покана" е била неадлежно връчена, щото да се установи дали това не е един "неистински" документ /чл.309 и 310 от НК/ или документ с невярно съдържание /чл.311 от НК/. Както някои колеги обърнаха внимание - при връчването на книжа, включително и от нотариус на Търговец, следва да се спазват правилата на чл.50 и чл.47 от ГПК. Ако се прави постановка на мнимо връчване, обикновено се съставят документи с невярно съдържание, или се преправя/подправя съдържанието на съответния документ. Но това е друга тема.
Проблема в случая е в това, че Оми Сан разчита някой друг /полиция, прокуратура/ да реши казуса с неизпълнението на договора от страна на наемодателя, макар, че болшнството от колегите писахме, че следва да защити правата си по общия исков ред, като предяви иск срещу наемодателя. Но в кая на краищата той си знае, той решава.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот omi_san » 04 Ное 2012, 18:33

neutralen написа:Проблема в случая е в това, че Оми Сан разчита някой друг /полиция, прокуратура/ да реши казуса с неизпълнението на договора от страна на наемодателя, макар, че болшнството от колегите писахме, че следва да защити правата си по общия исков ред, като предяви иск срещу наемодателя. Но в кая на краищата той си знае, той решава.

Проблема е, че разчитам на прокуратура/полиция просто да си свършат работата, нищо повече. Защото ако те си свършат работата, ще имам ток през цялото време и ще работя, докато съответния Съд се произнесе и това решение влезе в сила!
omi_san
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 04 Ное 2012, 19:53

Дори прокуратурата да образува досъдебно производство срещу представителя на Наемодателя за "самоуправство" /чл.323 от НК/, или за посочените документни престъплени /чл.308 - 311 от НК/, то прокуратурата няма право да принуди Наемодателя да изпълнява сключения наемен/лизингов договор. И няма да го направи, нито пък Наемодателя сам ще го направи - хем да изпълнява договора, хем да му водят наказателно дело.
Действате грешно с всички произтичащи от това последствия. Добре е да разберете, че имуществените отношения се уреждат по реда на гражданското съдопроизводство, а не по реда на наказателното.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот omi_san » 05 Ное 2012, 01:33

Док,
Неутрален,
за щетите със сигурност знам, че няма да го накара да ми ги плати, но че ще ми пусне тока - ТОВА Е СИГУРНО! Защо ли? Защото моят наемодател е селска ППК с УС и ОС.... И понеже отговорността по НК е лична, съм сигурен, че председателят на ППК няма да се поколебае да ми пусне тока, ако нещата опрат до наказателно производство... Знам кой е неговият юридически съветник и знам, че го заблуждава много яко, докато си получава хонорара, но в един момент ще го изостави!
А едно гражданско производство НЕ МОЖЕ да ме възмезди по никакъв начин, тъй като от информацията в ТР е видно, че тази ППК НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО!!!!!!!!!!!!!!! А и без ТР се знае, че няма нищо, освен задължения.... Дори няма какво да запорирам като допуснато обезпечение на бъдещ иск! И именно поради това, на него не му пука! Той знае, че не мога да взема "на босия цървулите", а освен това, той е с убеждението, че аз въобще съм загубил всякакви основания да си търся правото по договора... Но ако ножа опре в неговия кокал (лично!) нещата въобще няма да са така...
Да, знам, че някой сега ще ми каже: "какво търсиш там, като си знаел, че този няма нищо?", но когато отидох (преди 1 год), това беше единственото подходящо място за моето производство, тъй като спецификата му е особена и нямах друг избор... Постарах се да сключа договор, който ме защитава наистина на 100%, но се оказа, че май само аз мисля така... В момента ми погива оборудване, което струва 6-цифрено число в ЛВ и не мога да го защитя!
omi_san
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Ное 2012, 09:05

Нали има недвижим имот? :D
Вие сте го наели?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 05 Ное 2012, 10:36

Изразяваме мнение, изхождайки от твърденията на Оми Сан, а не от доказани обстоятелства и факти. Дори не знаем каква е версията на другата страна. Може би това е причината поради която Оми Сан не възприема даваните му тук във форума съвети.
Но все пак действията му са погрешни - ето има предварителна проверка по подадената жалба, но тока не е включен, а ако срещу някого бъде образувано досъдебно производство за самоуправство /теоретична вероятност/, тока никога няма да бъде включен.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот omi_san » 05 Ное 2012, 11:29

REVOLUTION написа:Нали има недвижим имот? :D
Вие сте го наели?

Да, това е единственото, което има, но е с тежести............
omi_san
Младши потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ