начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

моля помогнете

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля помогнете

Мнениеот germand » 13 Ное 2012, 20:01

Моля,ако има някой да ме насочи и срещу хонорар по малка част от следните ми проблеми.
1)След приключено дело за делба и плащане за 1 трета част от апартамент ми бе заведено дело за наем -пропуснати ползи.
Вещото лице което бе назначено за това е било същото за стар период наем преди 7 г.Същото В.Лице след дълги увещания,обаждания ми направи оглед,но три дни след като е предало оценката -протокол в Пловдивски Районен съд като заяви в заседание,че си спомняла имота от преди 6-7 год.Имота ми е изцяло променен,след решението за подялба.?! Разбира се назначиха ДРУГА ЕКСПЕРТИЗА с нов хонорар,но аз искам да направя Жалба или да заведа дело .Това В.лице ще разбие и нечий друг живот.Оценките могат ли да се ревизират? Има ли инстанция над корумпирани вещи лица?
2) Подадох молба срещу лъжесвидетели по друго имотно дело в Районна прокуратура София.Води се до съдебно производство от 2008г. Беше отхвърлено ,но Гр .Прокуратура го върна за доразследване . Разпитаха се над 20 човека.До сега не съм уведомен с решението на С.Р.П.!?
Предварително благодаря!
germand
Нов потребител

Re: моля помогнете

Мнениеот alexdb » 14 Ное 2012, 18:24

germand написа:Моля,ако има някой да ме насочи и срещу хонорар по малка част от следните ми проблеми.
1)След приключено дело за делба и плащане за 1 трета част от апартамент ми бе заведено дело за наем -пропуснати ползи.
Вещото лице което бе назначено за това е било същото за стар период наем преди 7 г.Същото В.Лице след дълги увещания,обаждания ми направи оглед,но три дни след като е предало оценката -протокол в Пловдивски Районен съд като заяви в заседание,че си спомняла имота от преди 6-7 год.Имота ми е изцяло променен,след решението за подялба.?! Разбира се назначиха ДРУГА ЕКСПЕРТИЗА с нов хонорар,но аз искам да направя Жалба или да заведа дело .Това В.лице ще разбие и нечий друг живот.Оценките могат ли да се ревизират? Има ли инстанция над корумпирани вещи лица?
2) Подадох молба срещу лъжесвидетели по друго имотно дело в Районна прокуратура София.Води се до съдебно производство от 2008г. Беше отхвърлено ,но Гр .Прокуратура го върна за доразследване . Разпитаха се над 20 човека.До сега не съм уведомен с решението на С.Р.П.!?
Предварително благодаря!

Оценките на ВЛ не са задължителни за съда. Ако са оспорени може да се иска др. експертиза или да се представят и търсят доказателства, оборващи експертизата. Релно съдът изобщо може да не я вземе под внимание. За това за ревизиране няма как да се говори.
Инстанцията за корумпираните вещи лица е Прокуратурата. За съжаление там нещата са тегави. Имам наблюдение върху три случая с неправилни експертизи на вещи лица. Мисля, че само едното отиде към повдигане на някакво обвинение и май го осъдиха (поне на първа инстанция). В останалите случаи ги прекратиха, защото не можаха да докажат умисъл, а го изкараха спорна некадърност :lol:
alexdb
Потребител

Назад към Взаимопомощ