начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Некоректен наемател

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректен наемател

Мнениеот emmy13 » 22 Яну 2013, 14:56

Имам земя в границите на града. Преди време /15години/ не беше така. На този терен имам сграда, която купих./имам договор за покупко - продажба/ С промяната /влизането на зямата в границите на града/ - общината взе за улици и градинки от моята земя./тогава ми казаха, че това решение е окончателно./ Така сградата остана на улицата. Но нито искаха да я махам, нито ми попречиха да си я ползвам. Плащам данъци за тази сграда. Но тук започва и неприятана част. Имам наемател- за съжаление без договор. Той спря да плаща наема и то от доста време. Опитах да се разберем, но той отказва. Пратих и нотариална покана - нищо. Извадих си данъчна оценка. Опитах да извадя скица. Кадастъра прати запитване до общината- но за съжаление общината отказа... И сега според "вещите" не мога нищо повече да направя. Нито да си искам неплатения наем, нито да принуда наемателя да освободи сградата......
Благодаря на всички, които ще дадат мнението си.
emmy13
Нов потребител

Re: Некоректен наемател

Мнениеот sunrise » 22 Яну 2013, 15:30

Какво всъщност искате да направите:Да я продадете, да получите наема, нестава ясно.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот emmy13 » 22 Яну 2013, 15:49

Искам наемателят да освободи помещението. И ако е възможно да си получа наема.
emmy13
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 22 Яну 2013, 15:57

Според мен следва да заведете Иск за собственост, тъй като е налице "владение" от страна на наемателя, след като нямате писмен договор за наем. Би било добре с документите(каквито имате) незабавно да отидете при адвокат.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот emmy13 » 22 Яну 2013, 16:49

Ходих при адвокат. Каза, че без скица от кадастъра нищо не може да се направи!....
А наемателя каза, че няма намарение да се изнася на този етап. Евентуално в началото на лятото.
emmy13
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 25 Яну 2013, 16:09

emmy13 написа:Ходих при адвокат. Каза, че без скица от кадастъра нищо не може да се направи!....
А наемателя каза, че няма намарение да се изнася на този етап. Евентуално в началото на лятото.

Сменете адвоката. И по отношение на общината има какво да се направи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот emmy13 » 25 Яну 2013, 16:49

За съжаление на познавам по - добър от този. Дали бихте споделили какво може да се направи с отказа на общината?
emmy13
Нов потребител

Мнениеот Melly » 25 Яну 2013, 17:22

emmy13 написа:За съжаление на познавам по - добър от този. Дали бихте споделили какво може да се направи с отказа на общината?

Свържете се с колегата sunrise на ЛС (лични съобщения). В случай че не възрази, ще може да ви бъде полезна.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ