начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

срок за произнасяне на присъда

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

срок за произнасяне на присъда

Мнениеот ves552 » 28 Фев 2013, 16:32

Бихте ли могли да помогнете - историята е следната.През 1999 г ми образуват дело по НПК -наказателно общ характер.Делото "приключи" на първа инстанция през 2005 г - условна 1 г. и 3 г.изпитателен срок.Приключи пиша в кавички,защото мислех,че е приключило.През 01.2009 г. стана ясно ,че делото е пристигнало във въззивната инстанция току що с протест от прокуратурата относно наказанието,защото тогава е излязло решението на съда.След което делото бе върнато на първа инстанция с мотив,че е неправомерен целия процес ,касаещо съдебните заседатели,т.е. единия съдебен заседател е гледал мярката за неотклонение в първата фаза и същия е продължил в съдебната фаза.Делото бе възобновено и съответно приключи през 2010 г с окончателно решение на въззивна инстанция- 3месеца условно с 3 г. изпитателен срок. Не че приемам вина за деянието ,но това не е предмет на въпроса ми. Кои права са ми нарушени в този случай и не мислите ли,че след забавянето от толкова време- 4 години,на практика наказанието е изтърпяно. Моля ви да коментирате,защото мисля,че нещо не е наред и чувството ми за справедливост се бушува. Принципно не се притеснявам от наказанието,защото случайно попаднах във този процес,но и това не е тема.Смущава ме факта,че като ми трябва свидетелство за съдимост има доста време докато там пише Неосъждан.
ves552
Нов потребител

Re: срок за произнасяне на присъда

Мнениеот kremen » 28 Фев 2013, 19:14

Според мен в този случай не са нарушени правата Ви. Все пак окончателният резултат е във Ваша полза - вместо 1 година сте получил 3 месеца. Що се отнася до думичката "неосъждан" в свидетелството Ви за съдимост, то през тази година би трябвало да изчезне автоматично, при условие, че това Ви е първо осъждане. Направете си сам сметката кога точно изтича 3 годишният изпитателен срок, кото видите датата, на която присъдата Ви е влязла в сила. Друг е въпроса какъв срок е изтекъл от момента на извършване на престъплението до влизането в сила на присъдата. От 1999 до 2010 са изминали 10 години. :mrgreen:
kremen
Младши потребител

Re: срок за произнасяне на присъда

Мнениеот ves552 » 28 Фев 2013, 19:29

Благодаря за отговора .Само не разбрах какво имате предвид относно 10 те години. :)
ves552
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ