начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

некоректен работодател

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

некоректен работодател

Мнениеот trjojo » 01 Апр 2013, 16:51

Здравейте
началото на март уведомих работодателя си,че ми се налага да напусна работа,но искам да е с предизвестие и ще работя до началото на април.Исках да си попълня молба ,но персоналистката каза, че не е нужно,те имали готови бланки и ще се разпиша направо като отида да си взема трудовата книжка.Но тази седмица (последната) съм болна и си взех болничен,и коментара беше,че ще ме карали да работя пак предизвестие или нещо от рода ,че няма да ми изплатят заплатата (те дори си наеха и друг работник на мое място).
Имам нужда от съвет,понеже нямам писменна молба ,какво да правя искам просто да напусна,когато се бяхме разбрали,а ми се струва че няма да е толкова лесно
trjojo
Нов потребител

Re: некоректен работодател

Мнениеот rts » 01 Апр 2013, 17:30

Пуснете писмено предизвестие за прекратяване на договора, независимо, че сте в болничен. Напрвете си копие на предизвестието и искайте да Ви поставят входящ номер с дата и подпис на приелия го служител. Ще се наложи да си отработите срока на предизвестието, който остава след изтичане на болничния, или - да напуснете по взаимно писмено съгласие. Във втория случай губите право на обезщетение от работодателя, а правото Ви на обезшетение от борсата е за 4 месеца по минимума.
rts
Активен потребител

Мнениеот trjojo » 01 Апр 2013, 18:38

Благодаря,само още нещо да попитам,аз нямам намерение да го работя предизвестието втори път,и най вероятно ,като не се явя 2 дни на работа и ще последва дисциплинарно уволнение,така ли е,могат да се изгаднярят така предполагам
trjojo
Нов потребител

Мнениеот REPLAY » 02 Апр 2013, 12:45

Има една сентенция в правото - Който не плаща добре,плаща 2 пъти!Така че ти си виновен за това,че не си попълнил една проста молба за напускане.Съвета на rts е напълно адекватен,няма какво да добавя освен че щом не искате да работите - никой не може да ви задължи!Можете да прекратите трудовия си договор по взаимно съгласие или едностранно от вас,като последствията от избора биха могли да са различни(но се съмнявам някой да ви търси отговорност,при полужение че са наели човек,ако не сте удивително ценен кадър без който не може да върви производствеия процес.)
REPLAY
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ