Здравейте.Надявам се да съм улучил правилният раздел.Нов съм така,че ако съм допуснал грешка моля да бъда извинен.По темата ...
Работя за втора година във ферма в Англия и вчера се случи нещо,което ни заплашва с изгонване от фермата ...
Тъй като съм от 1 месец тук,а работа не ни се предоставя стигнахме до момента в който нямаме пари дори за хляб.Вчера ни пуснаха малко да поработим (берем аспержи) и решихме с приятелчето да си вземем малко,за да можем да се нахраним.Мениджъра ни видя и днес в 12.30 очакваме решението му което най-вероятно ще бъде прекратяване на трудовият ни договор във фермата.Няма да навлизам в прекалено много подробности на този етап тъй,като не съм сигурен какво ще се случи но молбата която имам е следната - моля някой от запознатите да ми каже мога ли да търся отговорност от фирмата която ни изпраща тук ( Concordia)от фермата (работодателя) за това,че не са ни давали работа и сме достигнали до ръба на абсолютната мизерия и сме били принудени да крадем аспержи за да се нахраним?Мога ли по някакъв начин да се защитя и да обърна неприятната ситуация в моя посока?Искам да уточня,че в таксите които плащаме на фирмата която ни изпраща тук е включена и сума за "Concordia Member" което по принцип ни дава право на застраховки,изплащане на обезщетения в случай на злопоука и т.н.Мога ли да претендирам за дискриминация/расизъм в следствие на пропагандите срещу България и Румъния от страна на Английското правителство?И въобще мислите ли,че бихме могли да се защитим по някакъв начин съзирайки някакви агенции и как бихме могли да го направим?
- Дата и час: 24 Фев 2025, 08:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблеми във ферма в Англия
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблеми във ферма в Англия
А какво е написано в договора, който сте сключили с фирмата която ви изпраща там. Можеш ли да го качиш да го прочетем ? А с работодателя има ли договор или договора е между работодателя и фирмата която ви изпраща там.
- dobromirkd
- Потребител
Re: Проблеми във ферма в Англия
Имам работна карта изкарана ми от Concordia както и трудов договор от работодателя.Мога да го снимам и да го прикача малко по късно,но коя част по точно?
В крайна сметка днес ни уволниха и двамата.Обадихме се във Конкордиа за трансфер но от там ни отговориха,че след като сме уволнени,не могат да ни помогнат по никакъв начин.И въпреки всичко условията на работа и отношението тук не са нормални.Причината поради която ни уволняват е нелепа-взели сме за да се нахраним защото не ни дават работа.Мислим да се обърнем директо към адвокат/съд.Моля за съвет какво точно да направя?Някаде четох,че най добре е да се обърнем към областен съд като завеждането на дело с/у работодател било безплатно.Някакви други съвети?
В крайна сметка днес ни уволниха и двамата.Обадихме се във Конкордиа за трансфер но от там ни отговориха,че след като сме уволнени,не могат да ни помогнат по никакъв начин.И въпреки всичко условията на работа и отношението тук не са нормални.Причината поради която ни уволняват е нелепа-взели сме за да се нахраним защото не ни дават работа.Мислим да се обърнем директо към адвокат/съд.Моля за съвет какво точно да направя?Някаде четох,че най добре е да се обърнем към областен съд като завеждането на дело с/у работодател било безплатно.Някакви други съвети?
- deepmind
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|