начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Запор по сметка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор по сметка

Мнениеот coderon » 05 Ное 2013, 07:56

Здравейте,

Майка ми почина преди две години и наскоро получих предупреждение и запор по сметката ми (Банка Пиреос), заради някакви нейни стари дългове от 2000лв. за които нямам ни най-малка представа. Интересува ме, тъй като съм студент, това ще ми попречи ли да изтегля така наречения студентски кредит (~5000лв.) за пътуване и работа в Америка (кредита се предлага от Банка Алианц)? Т.е creditworthy ли съм :D
coderon
Нов потребител

Re: Запор по сметка

Мнениеот windlove » 05 Ное 2013, 10:25

Ако банката ти изиска удостоверение от Камарата на ЧСИ за липса на образувани изпълнителни дела за отпускане на кредита ще е проблем.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Мнениеот coderon » 05 Ное 2013, 11:25

Благодаря Ви за отговора!
А ако не изискат , тогава ще има ли проблем ?
coderon
Нов потребител

Мнениеот ivodam » 05 Ное 2013, 12:38

coderon написа:Здравейте,

Майка ми почина преди две години и наскоро получих предупреждение и запор по сметката ми (Банка Пиреос), заради някакви нейни стари дългове от 2000лв. за които нямам ни най-малка представа. Интересува ме, тъй като съм студент, това ще ми попречи ли да изтегля така наречения студентски кредит (~5000лв.) за пътуване и работа в Америка (кредита се предлага от Банка Алианц)? Т.е creditworthy ли съм :D

Вижте кой е наложил запора и се запознайте внимателно с документите, защото ще имате и други проблеми с този дълг, който вече се води ваш - след запориране на сметката ще се обърнат към имуществото ви...
ivodam
Потребител

Назад към Взаимопомощ