начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Шофиране, алкохол

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шофиране, алкохол

Мнениеот alien777 » 26 Дек 2013, 14:34

Случаят ми е следният.Бяхме на гости при родителите на моята приятелка,след което решихме да отидем да пием по една напитка в близкия нощен бар.Там нямаше никой и решихме да се прибираме.След като излязохме видях,че вратата на автомобила не се затваря и не се заключва.Няма да крия, че бях употребил алкохол , а тя много малко.Понеже колата е служебна и в нея имаше стока за доста пари , реших да го паркирам на някое видно място докато го оправя на сутринта.Не знам защо реших , че ще е най удачно до РПУ-то.Спрях но около 50м. за да попитам дежурният полицай дали мога да я остава тука до утре.Това става около 1 ч. нощем.Тя отиде за цигари, а аз да питам дежурният.До входа на РПУ-то имаше 2 полицая , които ми казаха че не може колата да остане тук.След това единият ме попита дали съм пил,и защо шофирам в нетрезво състояние.Отговорих им , че не съм шофирал аз а моята приятелка.В същото време дойде патрулка на КАТ и катаджията каза да дам проба за алкохол.Аз отказах под претекста че не съм аз шофирал автомобила а моята приятелка.След 10 мин. тя дойде и го потвърди.Те бяха категорични , че съм аз и ми написаха акт,който отказах да подпиша.На възражението написах , че тя е управлявала колата.След дългият спор ни изгониха и казаха да махнем автомобила.Тя се качи и понеже няма опит съвсем леко одраска бронята на съседната кола.Взеха и проба и показа 0,64 , писаха и акт и спряха колата от движение.Все още чакаме кръвната проба.Нейният акт не го оспорвам.Питам имат ли право да ми пишат акт на мен след като съм извън колата,никой не ме е спирал за проверка.Благодаря предварително.Знам , че постъпката ми е доста глупава , но съм доста отчаян.С книжката си изкарвам хляба.
alien777
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ