начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

иск за лекарска грешка, но ветеринарна

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск за лекарска грешка, но ветеринарна

Мнениеот v_e_n_y » 24 Яну 2014, 12:26

Здравейте, колеги!
По много неприятен повод ми се налага да потърся помощ и съвет от вас.

В началото на седмицата по много нелеп начин изгубих домашната си котка. Според мен се стигна до този неблагоприятен резултат в следствие на некомпетентната ветеринаро-медицинска помощ, която получи в клиниката, където я заведох уж за най-добре...
На котката не бе направен през цялото време тест за болестта, от която в крайна сметка почина. Поради тази причина лечението започна късно, когато вече кръвната картина се измени и в крайна сметка животното не успя да се пребори.
През цялото време, в продължение на десет дни, посещавахме клиниката ежедневно за различни манипулации и не получихме нито веднъж касова бележка. Вече след като котката почина, се обадих в клиниката и ги помолих да ни издадат епикриза, защото те и това нямаха намерение да направят, както и касова бележка за сумите, които сме платили -170лв.

За себе си съм напълно убедена, че се касае за лекарска грешка и некомпетентност. Именно поради тази причина не мога да се примиря със случилото се.

В крайна сметка, аз като юрист, ако не защитя собствените си права...

Моля ви да ми помогнете със съвети относно този иск, който обмислям. Нямам никакъв опит с лекарски грешки. Ако някой от вас има такъв...

За момента търся консултация с ветеринар, за са обсъдя дали наистина подозренията ми са основателни, че не бе приложено адекватно лечение.
v_e_n_y
Младши потребител

Re: иск за лекарска грешка, но ветеринарна

Мнениеот bludniq_sin » 24 Яну 2014, 12:49

Не виждам на първо четене друга възможност освен 45 ЗЗД и да претендирате неимуществени и евентуално имуществени вреди.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот elichkaa » 24 Яну 2014, 12:54

Здравейте колега,
Изключително съжалявам за неприятният случай, който Ви е сполетял. Според мен при всички положения за по-нататъшни действия Ви е необходим амбулаторният лист от прегледите, както и какви интервенции са се извършвали с домашният Ви любимец, диагнозата и всички изследвания, които са направени. Преди да заведете иск за лекарска некомпетентност се консултирайте и с други ветеринари. А относно документ за извършените плащания може да се обърнете към клиниката , за да ви обясни, защо не сте получили такъв или директно към ТД на НАП.
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот v_e_n_y » 24 Яну 2014, 16:44

Намерих едно такова дело. На основание чл. 49 от ЗЗД би следвало Клиниката да е първия ответник, а доктора - евентуален ответник.
v_e_n_y
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ