начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Жалба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба

Мнениеот anipl » 28 Фев 2014, 16:54

През месец ноември занесох детската си количка в един оказион и я оставих да се продава. Сключихме договор , че оказиона ще продава количката на определа цена, договора е за 1 месец. Няколко пъти се обаждах да проверя дали е продадена количката, но ми отговаряха, че има интерес , но все още не е продадена. И така до средата на януари, когато реших да си прибера количката. Свързах се със собственика на оказиона , че искам да си прибера количката и той започна да ме размотава. Каза , че отварял нов оказион в друг град бил взел количката ми да се продава там и като се върнел след няколко дни ще ми я плати. До ден днешен вече повече от месец и половина не мога да си получа нито количката нито парите. Собственика се крие, оказиона му в града е затворен. Въпроса ми е къде трябва да пусна жалба срещу този човек?
anipl
Младши потребител

Re: Жалба

Мнениеот ivanov_p » 28 Фев 2014, 17:30

Какво пише в договора за действията на страните след този 1 месец?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот anipl » 28 Фев 2014, 17:36

В договора нищо не пише за след този един месец. Като му оставях количката той ми каза ,че договора е за 1 месец, но количката може да остане да се продава и след този един месец. Другото , което ми каза е , че по всяко време мога да си взема количката.
anipl
Младши потребител

Мнениеот anipl » 03 Мар 2014, 17:38

Никой ли не може да ме посъветва къде да подам жалба?
anipl
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Мар 2014, 19:44

Пробвай с жалба до съответната районна прокуратура. Може да го извикат на разпит и да се стресне.
Иначе правилното е адвокат и гражданско дело. Ако ще пишеш жалба, прави я по-къса, само хронологично изброяване на факти, без лични впечатления и предположения.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Взаимопомощ