Здравейте!Развеждам се след 39 години брак по вина на съпруга ми.По време на брака заедно построихме и живяхме в четириетажна къща в град София, заедно с 2-те си деца и вече тримата си внуци.Съпруга ми остана да живее в къщата,изгони и децата ми и внуците ми, а аз се изнесох.Сега по време на развода съда не раздели къщата която е семейното ни жилище, придобито по време на брака, а само единия етаж-4 етаж от къщата с довода, че не може къщата ни да бъде семейно жилище.За мен това е смайващо, защото видях ответната реакция на съпруга ми-той беше щастлив, макар и доказано виновен.Моля за вашия компетентен отговор:На какво основание съда разделя само единия етаж от къщата,а не цялата ?На въпроса ми към съдийката къде е логиката на това решение, тя ме изпрати да водя нови дела за имуществото.
Моля за вашия компетентен отговор:Коя умна глава реши, че семейно жилище може да бъде само един апартамент или етаж?Не може ли хората да са построили и ползвали например една 4-етажна къща?И защо тя да не бъде разделена по равно между страните, а да се ползва само от живущия в нея от позицията на по-силния?
Благодаря ви предварително !
Д.Бърдарова
- Дата и час: 22 Фев 2025, 16:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кое всъщност е семейно жилище?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|