начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛО Е В ЧУЖБИНА

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛО Е В ЧУЖБИНА

Мнениеот markovich » 18 Мар 2014, 11:25

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ,КОИТО ЩЕ ПРОЧЕТАТ ТЕМАТА МИ И ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ,КОИТО МОГАТ ДА ДАДАТ СЪВЕТ КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ В СЛУЧАЯ-СЪПРУГА МИ Е В ЧУЖБИНА И ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ДОЙДЕ ПРИЗОВКА ДА СЕ ЯВИ КАТО СВИТЕДЕЛ ПО ДЕЛО,НО В ДЕНЯ НА ДЕЛОТО НЯМА КАК ДА ДОЙДЕ ,ЗАЩОТО Е НА РАБОТА И ЩЕ ЗАГУБИ МНОГО ВРЕМЕ И СРЕДСТВА,ВЪПРОСА МИ Е МОЖЕ ЛИ ТОЙ ДА НАПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЕ ПРЕД БГ ОРГАН В ЧУЖБИНА И ДА ГО ПРАТИ НА СЪДА,В КОЙТО ЩЕ СЕ ГЛЕДА ДЕЛОТО ИЛИ ДРУГ ВАРИАНТ МОЖЕ ЛИ ДА УПЪЛНОМОЩИ МЕН ИЛИ АДВОКАТ ДА СЕ ЯВИ ВМЕСТО НЕГО?БЛАГОДАРЯ ВИ!НАДЯВАМ СЕ ДА ПОМОГНЕТЕ!
markovich
Нов потребител

Re: СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛО Е В ЧУЖБИНА

Мнениеот borovinka » 19 Мар 2014, 14:02

Вас или друг не може да упълномощи да свидетелствате.
Може да пусне обаче една молба до съда, с която да уведоми, че се намира в чужбина (с фотокопие на страницата от международния паспорт, на която е печата, че е излязъл).

Съда от там насетне ще си прецени какво да прави - дали да го разпитва по делегация в чужбина, дали да се откаже от слушане на свидетеля... зависи от вида и характера на делото и важността на показанията на съпруга ви.

Съветвам ви да не отлагате, а да уведомите съда, че има глоби за неявяване.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 19 Мар 2014, 19:48

markovich написа:...СЪПРУГА МИ Е В ЧУЖБИНА И ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ДОЙДЕ ПРИЗОВКА ДА СЕ ЯВИ КАТО СВИТЕДЕЛ ПО ДЕЛО,НО В ДЕНЯ НА ДЕЛОТО НЯМА КАК ДА ДОЙДЕ ,ЗАЩОТО Е НА РАБОТА И ЩЕ ЗАГУБИ МНОГО ВРЕМЕ И СРЕДСТВА...

Призовка не може да "дойде". Тя крачета няма. Връчва се. Ако сте имали неблагоразумието да я приемете - лошо.

П.П. Делото НОХД ли е ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот krem_karamel » 20 Мар 2014, 10:15

doc03 написа:
markovich написа:...СЪПРУГА МИ Е В ЧУЖБИНА И ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ДОЙДЕ ПРИЗОВКА ДА СЕ ЯВИ КАТО СВИТЕДЕЛ ПО ДЕЛО,НО В ДЕНЯ НА ДЕЛОТО НЯМА КАК ДА ДОЙДЕ ,ЗАЩОТО Е НА РАБОТА И ЩЕ ЗАГУБИ МНОГО ВРЕМЕ И СРЕДСТВА...

Призовка не може да "дойде". Тя крачета няма. Връчва се. Ако сте имали неблагоразумието да я приемете - лошо.

Док,

Ще те цитирам вече :).
Редовно ми звънят предната вечер преди изтичането на последния ден от срока за нещо си за да ми кажат, че призовка "дошла".
Последната дама лично е ходила в съда след като и е залепено съобщение, не ми се е обадила за него по тел. въобще, получила е книжата и ми звъни последната вечер с тон, нетърпящ възражение и укорителен уклон. :shock:
krem_karamel
Потребител

Мнениеот doc03 » 20 Мар 2014, 13:20

:D
Тия, дето ми говорят с укор, и с тон, нетърпящ възражение, просто ме усещат пропит от безразличие, с натрапчив дъх на пренебрежение, и с лек привкус на равнодушие ......
... което е безкрайно неморално :) от моя страна, защото така ги карам да се чувстват унизително безвредни ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ