- Дата и час: 22 Фев 2025, 06:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизплатени заплати , принуждават ме да напусна
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Неизплатени заплати , принуждават ме да напусна
Добър ден , обръщам се към Вас с молбата да ми дадете съвет . Започнах работа окт.2013 г . договора ми е на изпитателен 6 месечен срок , по договор съм назначена на 8 часа като барман , но всъщност бях- барман, сервитьор, кухн.работник (има кухня в заведението и при поръчки от там бармана ги изпълнява) и чистачка . Работното време по принцип е на смени , но за да почиваш в неделя трябва в събота да работиш от сутринта от отварянето , до затварянето на заведението . Реално се работи без почивен ден , компенсации нито има при изънреден труд , нито при работа в празнични дни . Заплатата ми последните месеци не е плащана , авансово ми се даваха по 100-150 лв . И ведомост не съм разписвала от месеци . Наложи ми се да изляза болничен от 2 до 11 .04 обадих се на 11.04 да попитам каква смяна да отида на работа , а ми отговориха да отида на др ден в 9 . Така и направих , но вместо да си продължа работа, управителката ми даде лист и химикал да съм пишела молба за напускане . До този момент нито една от двете страни не е дала признаци , че има такива намерения. Не пуснах молба , защото искаха да я пиша че е по взаимно съгласие . Какво мога да направя от тук нататък , то е ясно , че в тази среда няма да мога да работя , но какво мога да направя за да си взема поне изработените заплати ???
- haralanova
- Нов потребител
Re: Неизплатени заплати , принуждават ме да напусна
Според мен не подписвайте и си ходете на работа. Можете да ги съдите, производството пред съда е бързо и е безплатно за работника.
- chadel
- Потребител
Re: Неизплатени заплати , принуждават ме да напусна
chadel написа:Според мен не подписвайте и си ходете на работа. Можете да ги съдите, производството пред съда е бързо и е безплатно за работника.
БЛАГОДАРЯ ВИ
- haralanova
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|