Здравейте!Счетоводителят ми,притежава пълномощно ,което му подписах,във връзка с ел.подпис.Спрямо НАП има два текста.Първия е копиран от Уведомлението на НАП за упълномощаване"да подписва документите и/или да достъпва ел.услуги..." и втория"да ме представлява пред органите на НАП при и по повод изпълнение на задълженията ми,регламентирани в данъчното и осигурителното законодателство". Най-отдолу след точките пише"Във връзка с дадените му с пълномощното права да попълва,подписва и подпечатва вместо мен декларации,справки и всякакви други документи,както и да получава всякакви документи от посочените институции".Без мое знание,ми бе извършена ревизия и първата заповед,искания,протоколи да представяне на документи,протоколи за приобщаване на доказателства са му били връчени на него.Аз не съм била търсена на нито един от адресите за кореспонденция или управление.От НАП ми казаха,че са му ги връчвали въз основа на първия текст.Ходих при няколко адвоката и чух различни доводи и мнения.Той е бивш дан.инспектор и е възможно да са го потърсили на тел. или емейла който е посочен но в пълномощното за ел.подпис,а не изрично като адрес на фирмата.Нали е задължително търсенето на адрес за кореспонденция и вече там ако откриеш пълномощник да му го връчиш.А не са търсиш направо упълномощеното лице.В един ден инспектора лазпечатва справката за адресите на фирмата и връчва ЗР.В нея пише че всички актове ще се връчват на адрес за кореспонденция което не е правено.ЗР за удължаване на ревизията е връчена на друго лице с фалшиво пълномощно,което дори и не е нот.заверено.На нито едно копие не са им искали-вярно с оригинала и подпис.Това е ривизонно /административно /производство и не трябва ли да има изрично упълномощаване.С това пълномощно е връчен и РА и е подал някаква бланкетна жалба без доказателства.Никъде в пълномощното не пише поне " в защита на законни интереси".Мисля,че връчване ва ЗР,РД и РА не е задължение и не са документи,а административни актове и че не се получават,а се връчват.
Моля за мнения или да ми посочите някакво съдебно решение относно изискването към пълномощните за предстватителство в рев.производство.
- Дата и час: 22 Фев 2025, 02:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Представителство в ревизионно производство
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|