начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Спор с ВиК, отказ на плащане

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спор с ВиК, отказ на плащане

Мнениеот ganchewa » 30 Авг 2014, 12:07

Здравейте,
На 01.юни 2014 г. квартирантите ми напуснаха апартамент, отдаван под наем.
На 13.юни 2014 се обадих на инкасаторката и се разбрахме да не отчита автоматично вода до нанасянето на нови квартиранти, за което ще бъде уведомена. На вратата около месец стоя залепена от мен бележка с повторно напомняне да не се отчита вода.
На 18.юни платих по Фактури обща сума от 131,37 лв за периода до 18.юни, да речем че са стари сметки и че аз не съм се обадила веднага...
Към: 29/08/2014 г.се появява обаче нова фактура с нови посказания за за обща сума 26,27 лв., които не са изразходвани, показанията са неверни и аз отказвам да ги плащам.
Мога ли да изискам от ВИК
- проверка на показанията на водомерите,
- сторниране на последната сума от 26,27 лв., както и
- приспадане на евентуално надплатени суми.
На какви разпоредби да се позова?
Благодаря предварително.
Диляна
ganchewa
Нов потребител

Re: Спор с ВиК, отказ на плащане

Мнениеот bird_of_paradise » 30 Авг 2014, 13:43

Имате си задължения ( начислени вероятно служебно, поради липса на предоставен достъп до имота- трябва да се докаже от водните обаче), които може и да оспорите ( до тук сте неизправна страна, но като знам водните дружества как не си изпълняват собствените общи условия, респективно разпоредбите на Наредба 4... ).

Написаното остава, думите отлитат, ерго телефонията с този, онзи, не ви ползва. Сядате и четете общите условия на доставчика, после Наредба № 4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи, намирате точните норми и в писмен вид ( с вх. № и за вас) отнасяте проблема до съответното ВиК дружество. После търпението е добродетел- чакате отговор.

Другия вариант е да се обърнете към специалист юрист ( не този на ВиК), но с оглед размера на вземането - преценката е ваша.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ