начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Казус по търг от ЧСИ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус по търг от ЧСИ

Мнениеот pitamse » 01 Сеп 2014, 20:42

Здравейте,

Миналата седмица участвах в търг за имот продаван от ЧСИ. На търга участваха четирима човека като писменото наддавателно предложение с най-висока цена беше предложено от човека X, и така човека X беше вписан в протокола като купувач. После аз и човека Y наддадохме устно едновременно с 10%, теглихме жребий и човека Y спечели. В резултат ЧСИ-то създаде протокол за жребия, на който се подписахме аз и човека Y, след което човека Y беше вписан като купувач в протокола по проданта. След което човекът Z наддаде с още 10% и спечели търга. Няколко дни след търга човекът Y (този който спечели жребия от мен) си изтегли задатъка, а изглежда, че човекът Z който спечели търга не успя да преведе парите в срок и така загуби задатъка си. Въпроса ми е дали аз ще бъда обявен за купувач в тази ситуация? Притеснението ми е, че никъде в протокола на проданта не съм записан като купувач, но реално наддадох устно повече от човека X (записан съм реално само в протокола на жребия). Сблъсквали ли сте се с подобен казус?

Предварително благодаря.

Поздрави
pitamse
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ