Здравейте!
Имам теч в апартамента, който се разраства с часове. Апартаментът над мен е необитаем от 10 години. Собствениците живеят в София (аз в Шумен). Успях да намеря координати и говорих с тях. Няма да коментирам що за стока са, но с една дума препредавам позицията им: не можело да е от тях, горе никой не консумира вода, това е или конденз, или ни наводняват от по-горен етаж; не можело те да се разхождат 500 км насам и 500 наобратно само за да установят, че няма нужда от ремонт; щели да дойдат напролет и тогава ще видим; накрая ми казаха да си гледам работата и ми треснаха телефона.
Знам ги от години и не че съм очаквала нещо друго, но длъжна бях да опитам с доБро.
Само че у нас вече вали не само в банята, ами и в коридора, хола и кухнята.
Другият проблем е, че аз не съм собственик, а съм наемател на жилфонд. От там вдигат рамене и ми казват, че не могат да влязат насила.
Аз обаче се питам, ако стане пожар, пак ли не можем да разбиваме, за да гасим? Трябва да има някакъв начин да се влезе законно и без тях. И то бързо. Защото водата ще тръгне и надолу по етажите, както беше предния път, когато им се спука тръба - на тези същите. (Тогава имаше наематели, та се оправихме с тях, макар и трудно).
Моля, ако някой знае възможно решение на проблема, да ми отговори
- Дата и час: 21 Фев 2025, 06:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли начин да се влезе в необитаемо жилище при авария?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Има ли начин да се влезе в необитаемо жилище при авария?
А имате ли поне застраховка, след като Вие твърдите, че на 10 години идват веднъж. Щото може да са идвали, но Вие да не сте ги виждали, и това го има. Сигнализирайте общината / районна администрация. Да извършат ремонта, като за целта се очаква, че ще направят протокол за извършената работа, за да го представите пред шуменците. Там в протокола ще се посочи, предполага се от вещо лице, представител на Общината / районния съвет, че виновникът не сте Вие, а са именно те.
За да не си нямате разправии. Добре ще е при влизането на общинарите да влезете с фотоапарат, щом искате с добро, за да го снимате за по-голяма убедителност. Не съм юрист, просто съм бил дълги години управител на ет. собственост. Не е без значение, нали?
За да не си нямате разправии. Добре ще е при влизането на общинарите да влезете с фотоапарат, щом искате с добро, за да го снимате за по-голяма убедителност. Не съм юрист, просто съм бил дълги години управител на ет. собственост. Не е без значение, нали?
- lakavitsa
- Потребител
Re: Има ли начин да се влезе в необитаемо жилище при авария?
Благодаря, че се отзовавате, но не сте вникнали в питането. Съседите наобикалят 2 пъти годишно и аз винаги знам. Друга тема е, че се крият, за да не им искат пари за ремонти на общите части. Крият се и от мен. Освен това им намерих координатите в София и говорих с тях два пъти. Просто не искат да дойдат и да осигурят достъп до жилището. Та питам: как все пак може да се влезе и без тяхно съгласие преди да сме изгнили от теча, защото не мога да разчитам на съдействие от тях. Що се отнася до алармиране на общинските власти - ами като живея в общинско жилище, как мислите - дали не знаят, като ги тормозя от 1 месец?
Ама на кмета не му тече, а на управителя на Жилфонд още по-малко.
Ама на кмета не му тече, а на управителя на Жилфонд още по-малко.
- karmen1961
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|