начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Некоректен доставчик Спиди

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректен доставчик Спиди

Мнениеот lifttrade » 12 Сеп 2014, 11:06

Здравейте !
Имам един следен въпрос как да процедирам срещу некоректното отношение на фирма СПИДИ .
На 09.09.2014г. Фирма от София ми изпраща пратка за мен(гр.Пловдив) с наложен платеж.Съответно получавам смс от Спиди че пратката ще пристигне при мен на следващи работен ден.Интересното е че 3-ти ден не получавам пратката , обаждам се за информация на посочените телефони от фирма СПИДИ , но никой не може да ми каже къде се намира въпросната стока и защо не е доставена на точния адрес.Пратката е на стойност 500 евро и за всеки изминал ден плащам неустойки заради може би изгубената стока от фирма СПИДИ.
Моля за помощ как да си потърся правата по съдебен ред.

Благодаря предварително !
lifttrade
Нов потребител

Re: Некоректен доставчик Спиди

Мнениеот eurolinker » 12 Сеп 2014, 17:00

Превозвачът по принцип отговаря и при забава. Но договорът за превоз е сключен между товародателя (контрахента ви от София) и превозвача. Вашето дружество би могло да предяви иск за забавата, след получаването на товара.
Но при всички случаи следва да се съобрази какво пише в товарителницата и общите условия на превозвача.
Поинтересувайте се дали подписа ви върху товарителницата означава че приемате товара без възражения. И ако е необходимо, впишете, че получавате товара със забава.
Потърсете адвокат, ако извънсъдебно решаване на спора ви е отказано.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Взаимопомощ