начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Спедиционен казус

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спедиционен казус

Мнениеот shyheim » 26 Мар 2015, 09:49

Здравейте,
Проблема ми е следния.:) Имам регистрирана транспортна фирма в България.в момента притежавам само един камион,като чуждестранния спедитор ми предлага в пъти повече курсове( навла) от които мога да поема ,като превозвач. Има ли възможност да ги препродавам тези курсове на трети лица без спедитора ,които ми дава курсовете на мен да разбере,че камионите не са мой.Като не искам да записвам другите камиони на моя лиценз и не искам да ги взимам под наем?просто да препродавам курсовете на трети лица , чрез моята фирма.
Благодаря Ви
shyheim
Нов потребител

Re: Спедиционен казус

Мнениеот ivanov_p » 26 Мар 2015, 10:29

И застраховката как ще я направиш?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот shyheim » 26 Мар 2015, 14:49

С обща застраховка на спедитора. Въпросът ми е как точно документално да оформя всичко?
shyheim
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 26 Мар 2015, 18:00

И общата застраховка на спедитора какво застрахова? Ти си спедитор, аз ти давам камиони, имам 15 описани влекачи и полуремаркета, но шофьора продава стоката по сръбско или обръща камиона в Алпите, на кого ще плати застрахователя? Не за друго, а защото застрахователите са връзкари и са се уредили с едни членове в наказателния кодекс наречени за краткост "застрахователна измама". От друга страна съм чувал, че застраховката е сред първите едно неща, които се проверяват от който се сетиш.
В този смисъл не знам какви документи трябват, но при всички случаи потърси добър наказателен адвокат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivodam » 31 Мар 2015, 11:49

shyheim написа:Здравейте,
Проблема ми е следния.:) Имам регистрирана транспортна фирма в България.в момента притежавам само един камион,като чуждестранния спедитор ми предлага в пъти повече курсове( навла) от които мога да поема ,като превозвач. Има ли възможност да ги препродавам тези курсове на трети лица без спедитора ,които ми дава курсовете на мен да разбере,че камионите не са мой.Като не искам да записвам другите камиони на моя лиценз и не искам да ги взимам под наем?просто да препродавам курсовете на трети лица , чрез моята фирма.
Благодаря Ви

Здравей,

Занимавам се с външно-търговска логистика от много години вече и работя с много транспортни фирми. Честа практика е, когато съм дал курс на някой наш партньор, той да няма свободен камион в момента, и да го прехвърли на някоя "братска" транспортна фирма - не ни питат за това, виждаме го в последствие, като дойде камионът, по печата на транспортьора върху ЧМР-то. Не ни интересува изобщо, стига да се върши работа по правилата. Това прехвърляне е напълно законно и не знам какво по-горе ви плашат със застрахователни измами и не знам си какви наказателни истории. Този, който вози, си прави съответната ЧМР застраховка, какъв е проблемът?
ivodam
Потребител

Назад към Взаимопомощ