начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

нужда от съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нужда от съвет

Мнениеот bobistefanov » 30 Мар 2016, 16:20

Съдя бившият ми работодател ,адвокатът водещ делото е абсолютно сигурен , че ще спечелим делото в което търся своите неизплатени заплати и пропуснати ползи.Но при проверка се оказва , че фирмата в която работех е с начален капитал 2 лв.-съответно моят шеф е осъден да изплати присъденото му , но той има фирма ,чийто капитал е 2 лв и няма как да ми изплати полагаемото ми .В този случай как трябва да постъпя.За да продължа борбата?
bobistefanov
Нов потребител

Re: нужда от съвет

Мнениеот possitiv3 » 30 Мар 2016, 17:11

Капиталът на дружеството не означава, че това е имуществото на дружеството.... За съжаление без влязло в сила съдебно решение във Ваша полза и образувано изпълнително дело не може да се провери има ли това дружество парични средства по банковите средства, регистрирани на негово име МПС или ППС-та. Може да бъде направена единствено проверка в имотния регистър дали дружеството не притежава имот и да се иска евентуално обезпечение на иска чрез налагането на възбрана върху същия (дали съдът ще я уважи зависи от представените по делото доказателства и донякъде размера на претендираното обезщетение).
Дори и дружеството да има наличност по касата - парите могат да изчезнат за по-малко от секунда и няма как да ги откриете ...

Накрая може да се окаже, че си спечелил делото, осъдил си го, присъдени са ти разноски, образуваш изпълнително дело против бившия работодател и последният няма пукнат лев... Тогава си с една маса пари назад и освен да го натрошиш (което одобрявам в подобни случаи) друго не можеш да направиш ...

Успех със събирането на парите !
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Re: нужда от съвет

Мнениеот potrebitel777 » 31 Мар 2016, 11:25

possitiv3 написа:
Дори и дружеството да има наличност по касата - парите могат да изчезнат за по-малко от секунда и няма как да ги откриете ...

Накрая може да се окаже, че си спечелил делото, осъдил си го, присъдени са ти разноски, образуваш изпълнително дело против бившия работодател и последният няма пукнат лев... Тогава си с една маса пари назад и освен да го натрошиш (което одобрявам в подобни случаи) друго не можеш да направиш ...

Успех със събирането на парите !

Е кое му е позитивното :? Да, с ограничена отговорност са търговците, да всички знаем как се източват фирмите, но...зависи от конкретния случай. Може и да има какво да се вземе от фирмата, а може и да няма, кой знае.

Мисля че, логиката е погрешна. Първо човек трябва да пробва и тогава да си изведе някакви изводи, а не да се тръгва от "ама то няма смисъл", откъде ще знае като не е пробвал, малко като оправдание звучи. Личната ми препоръка е "да се направи каквото трябва пък да става каквото ще".

Дори и да няма имущество и пари с които да си върнеш твоите, ще им се покаже, че тарикатлъка си има цена.
Осъди ги, впиши им запора в търговския регистър, нека всеки да вижда и да знае. При търсене в Гугъл най вероятно ще се намира съдебното с което си ги осъдил, хората ще знаят че тази фирма е кокошкарска и некоректна.

Пример: Един познат беше услужил с пари на негов приятел. Бяха го направили под формата на някакъв договор(не знам какъв точно) че еди кое си лице се задължава да върне еди каква сума до еди каква си дата + неустойки. Естествено както винаги става...лицето което получи парите затъна, пръснаха го от запори, банки...и се покри в чужбина без да върне парите. При тази ситуация всеки ще си каже че няма смисъл да се съди подобно лице, защото най вероятно вече са го изтърбушили другите преди теб, а и е извън страната. Да, ама този, който му беше заел пари го осъди. Не знам как, през СГС ли, му плеснаха запор на заплатата в Англия и плащай, плащай. Та никога не се знае от къде може да изскочи заекът :lol:
potrebitel777
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ