начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Как да призова свидетел, на когото не знам адреса?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да призова свидетел, на когото не знам адреса?

Мнениеот krastinko » 01 Апр 2016, 11:22

Здравейте.
Искам да призова като свидетел по гражданско дело човек, на когото знам трите имена и ЕГН, но не и адреса. От кого и по какъв начин мога да искам съдействие за установяването на адреса му, за да бъде призован?
krastinko
Младши потребител

Re: Как да призова свидетел, на когото не знам адреса?

Мнениеот svettoslav » 01 Апр 2016, 12:31

От съда искай.Съд удостоверение за да се снабдиш с такова за адреса. Те може и служебно да направят справка, стига да си внесъл таксата. Поискай по служебен път. Все пак имаш ЕГН. Аз навремето нямах, само знаех къде работи; нещо ми е мъгляво по тоя случай. Исках от съда да изиска от работодателя информация за нещо, но май ми казаха, че си е мое задължение . Не се сещам исках ли по месторабота да го призовават . Но ти си имаш ЕГН.Няма логика за същия човек утре ако му пуснеш измислено дело за 1 лв да му разбереш адреса, а понеже тук е само свидетел -да не можеш.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 01 Апр 2016, 12:35

Но ако се закучат нещата пускай едно трудово дело, пиши го работодател, че да не внасяш и такса, и бързо ще разбереш къде живее.Откачено,но става. :D Както казва Сталев в учебника "Всеки може да направи другиго ответник ".
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 01 Апр 2016, 12:37

Бързо обаче оттегляш иска след това, че да не плащаш разноски :mrgreen:
svettoslav
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ