начало

Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества Хакери атакуват с имейли от името на реални адвокатски дружества

Жалба в полицията срещу непълнолетния ми син

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба в полицията срещу непълнолетния ми син

Мнениеот villli » 03 Юни 2016, 10:25

Здравейте,
имам следния въпрос: Какви най-лоши последствия може да има, ако не успеем да се споразумеем с жалбоподател?
Синът ми на 17 години отива за първи път на новото игрище за футбол ..топката пада в двор залепен за игрището, от там истерична жена /очевидно събрала негативни емоции, че игрището е пред нейния двор и претенции, че не му е там мястото/ отказва да върне топката и го праща да си я търси при кмета. Провокира го и за съжаление той се поддава на емоции, прескача оградата, тя стискайки топката бяга към къщата си и влиза вътре. Той рита стъкло на входната врата и то се чупи. Тя вика полиция, подава жалба....той е викан в РПУ, дава показания. Топката му е върната с протокол от полицията, а жената има първоначална финансова претенция за сто, а сега вече за шестотин лева към нас. Усещам, че няма да може да се споразумеем. какви може да са последствията от заведено дело и срещу кого ще бъде заведено то?
villli
Нов потребител

Re: Жалба в полицията срещу непълнолетния ми син

Мнениеот katerinakuch » 03 Юни 2016, 11:50

Ангажирайте адвокат по досъдебното производство. Той ще се запознае с делото и ще Ви съдейства.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 03 Юни 2016, 13:25

Какво е подписал синът - обяснения, показания. Има възможност за дребно хулиганство - макар, че за едно стъкло - не знам. Отговорен е - в смисъл, не може да се определи като неотговорен.
Това е едно изпитание към него - нека го приеме така.
Моето мнение е да създадете извиняваща позиция и така. Тоест да се умилквате на пострадалата, един вид.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот villli » 03 Юни 2016, 17:09

Благодаря за отговора Ви :)
villli
Нов потребител

Мнениеот potrebitel777 » 03 Юни 2016, 17:59

Един съвет, не го приемайте като укор за това как да отглеждате децата си... Поговорете със сина си, обяснете му ако не знае или е забравил, че не е това начинът.

Навремето с приятелите ми израстнахме на улицата, вършили сме всякакви вандалски и хулигански неща(драскане със спрейове, чупене на улични лампи и детски площадки, чупене на прозорци и много др.), за които не се гордеем, но както се казва или сме имали късмет или Господ ни е пазил. За които действия никой от родителите ни така и не научиха. В случая със сина ви, изглежда при него няма да стане ако го кара само на късмет, трябва да се промени докато още не е късно.

Навремето са ни тормозили батковците безбожно, преджобвали са ни за пари, взимали са ни топките и други вещи, праща ли са ни за банички, тероризирали са ни, пък на никой не сме чупили ръце, крака, врати, прозорци за отмъщение или като начин за справяне.

Обяснете му че всяко действие има някакви последствия-добри или лоши. Обяснете му че ще трябва да се научи да поема последствията. Няма да сте винаги до него и да му оправяте белите. Всички момчета на тази възраст се имат за много силни физически, за много независими, за много отворени и отракани...Особено момчетата на тази възраст се имат малко за...гангстерчета(голямата работа). Приемат всичко много драматично и лично. Това всичко ви го казвам от личен опит и впечатления.

Действията на сина ви са леко обезпокоителни, един вид директно влиза със шут в къщата(двора) заради една тъпа топка. По пазарите върват по 10 лева топките, ама не, нали трябва да се изригне, нали трябва да се покаже че не сме малки деца, а големи батковци, че вече се "разправяме", а не си трайкаме като "мишките" и бебетата.

Правилното поведение на момчето е да се извини и да помоли да му върнат топката. Ако не му я върнат или отива до първата сергия и си купува нова(без да го прави на въпрос), както казах за 10 лв, или ви приплаква на вас и вие вече се заемате със случая. Не е правилно, едва ли не да гони(преследва) жената и да се врязва със сила.
potrebitel777
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ