Здравейте,
Пиша ви по повод един проблем с който се сблъсках наскоро.
Ще опиша ситуацията още преди проблема за да се запознаете с проблема от момента в който все още не е възникнал.
Преди време наех човек да изработи изделие което да представя пред бъдещ мой клиент за което се уговорихме да му платя 400 лв. След дълги доработки накрая имахме финален продукт за който му беше заплатено в брой пред свидетел (приятелката ми с която имаме общо дете, но нямаме брак).
В периода на изработката на изделието съответния човек ме помоли да му дам и 400 лв. на заем тъй като имал да оправя някакви служебни задължения(тъй като е държавен служител). Тъй като го познавам от доста време му се доверих и му ги дадох като ги изпратих през Еконт. След известно време ме помоли за още 150 лв. който пак му дадох тъй като той едва не заплака по телефона като обеща, че ще ми възстанови сумите до 2-3 дни тъй като вземал тогава заплата.
След няколко телефонни разговора разбрах, че той въобще не възнамерява да ми връща парите който съм му дал на заем като твърди, че това са му били парите за продукта който е направил.
Нямаме писмен договор а няколко дребни чата в скайп чрез който се уговаряме за сумата. В последния чат от него ми пише, че ще вземе пари и ще ми оправи и моите понеже имал някаква работа за която ще му платят и той ще ми върне парите с част от тези пари. Имам документ от Еконт който е уверение, че парите са изпратени от мен и са получени от него.
В скайп ми писа, че ги иска през Еконт тъй като е държавен служител и щели да го уволнят ако му ги изпратя по банка.
Ясно ми е, че сумата не е голяма, но тук проблема е, че е наранено достойнството ми и за това моля да ме посъветвате има ли смисъл да инвестирам допълнително в адвокат и дело и въобще има ли смисъл да си търся правата ?
Моля за съвет и благодаря предварително на отговорилите !
- Дата и час: 09 Фев 2025, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заем през Еконт
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заем през Еконт
"има ли смисъл да инвестирам допълнително в адвокат и дело и въобще има ли смисъл да си търся правата" - според мен не. Приемете го като поука, отстранете човека от познатите си. Може да опитате със заповедно производство и да се надявате, че няма да възрази, но .. Аз лично не бих търсил парите. Има вариант да опитате, но е реална ситуация да загубите бъдещо дело и да трябва да платите разноски и за вашия адвокат и за неговия.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|