начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Дали някой може да ми отговори по един казус с Виваком?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дали някой може да ми отговори по един казус с Виваком?

Мнениеот kpetrov » 04 Май 2017, 18:59

Накратко проблема е такъв:
Няколко услуги са разделени на два номера.
На първият са телефон, мобилен, интернет телевизия.
На вторият е мобилен с устройство на лизинг.

Договорите за различните услуги към първият номер изтичат в различно време, но повечето от тях изтичат сега или следващият месец.
Услугите към първият телефон са платени изцяло.

Към вторият номер е мобилен+ лизинг на устройство, който не е плащан от декември и е прекратен.

Така, от няколко месеца започнаха да идват изключително надписани сметки, над 100%, това отделно. За това, ще се подават искове след като си прекратим отношенията окончателно.

Въпроса който ме интересува е следният - Виваком твърдят, че докато не се изплати цялата сума от прекратеният договор, която е начислена до края на договора, не могат да се подадат заявления за прекратяване на останалите услуги които са към първият номер.
kpetrov
Нов потребител

Re: Дали някой може да ми отговори по един казус с Виваком?

Мнениеот ivanov_p » 05 Май 2017, 09:25

Според договорите! Ако сте поели такова задължение са прави, ако в подписаните договори няма такова условие изчаквате края на договора и пускате за прекратяване. Това със съденето "после" е относително, някой доставчици имат клаузи, че фактурата може да се обжалва в месечен срок, за телекомите не съм чувал да го правят, но е хубаво да си прочетете договора.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ