начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

АУАН обжалване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АУАН обжалване

Мнениеот petertun » 12 Апр 2018, 18:40

Може ли да се обжалва като незаконосъобразен АУАН в който е посочен свидетел (втори катаджия) ,но липсва неговия подпис? Или поради липсата на подпис да се атакува, че нарушението в акта не отговаря на фактологическата истина ?

И има ли смисъл да се обжалва акта,или направо да се обжалва постановлението ?

Нарушението е минаване на червено и пресичане на пешеходна пътека,едва ли не съм убил човек :) а за 20г имам само 1 фиш за 20лв не включени светлини през лятото на магистрала.

Не съм за 100 или 200лв ,даже съм за принципа ,нарушаваш -плащаш,но моралната част от историята е да,донякъде съм виновен,но ме подразни че кръстовището е зле маркирано първо, и второ вместо тея катаджии да глобяват за хилядите нарушения който виждам по пътя всеки ден,да не отварям дума за десетките хиляди неправилно паркирали по полянки и детски градинки коли,се крият като хиени,и нарочно атакуват зле маркирани кръстовища, в който знаят, че ще вземат големи актове.Двама катаджии спряха 8 коли за 4 мин. след мен с едно и също уж нарушение.Вместо да сложат едни сфетофари отпред за да регулират кръстовището,те се крият и пишат масови актове.Осем за 4 мин.

Става въпрос за това кръстовище ,има "стоп" и "задължително надясно" ,няма никакъв сфетофар пред теб,той е веднага като завиеш след 1м и няма видимост към него.Същия не се вижда и веднага след като завиеш (днес бях там нарочно да го видя)

https://www.google.bg/maps/@42.145805,2 ... 312!8i6656
petertun
Младши потребител

Re: АУАН обжалване

Мнениеот jhoro » 12 Апр 2018, 19:51

petertun написа:Може ли да се обжалва като незаконосъобразен АУАН в който е посочен свидетел, но липсва неговия подпис? Или поради липсата на подпис да се атакува, че нарушението в акта не отговаря на фактологическата истина ?
И има ли смисъл да се обжалва акта, или направо да се обжалва постановлението ?

Първо - няма такова нещо, като обжалване на АУАН! Има оспорване - да се правят възражения
Чл. 44. (1) Освен възраженията при съставяне на акта в тридневен срок от подписването му нарушителят може да направи и писмени възражения по него.

Махнах думите „втори катаджия“, защото в случая професията и занятието нямат никакво значение. Не сте посочили - въпросния ... единствен свидетел ли е?
Ето цитат от дело за обжалване на наказателно постановление.
Пропуск при оформяне на АУАН е непоставянето на подпис от страна на лицето, вписано като свидетел по него – Ив.Кирилов....
Допуснатото процесуално нарушение, обаче, няма характерът на съществено такова, а и видно от показанията на Кирилов, депозирани в хода на съдебното следствие, той действително е свидетел на установяване на нарушението и детайлно възпроизвежда факти, свързани с него.

Така, че - заради липсата на подпис едва ли ще анурилат акта.

Според мен обжалвайте постановлението! Но не залагайте големи надежди!
Като разгледах снимката от GoogleMaps - и на булеварда, вляво от пресечката, и точно над самата пешеходна пътека има светофари. Пътеката пък си е добре обозначена със съответните знаци!
Спирайки на знак „Стоп“ и тръгвайки от „нула“ - едва ли ще вдигнете такава скорост, че да не можете да спрете на пътеката!!!
jhoro
Активен потребител

Мнениеот petertun » 12 Апр 2018, 21:26

Мерси за отговора.

jhoro написа:
petertun написа:Като разгледах снимката от GoogleMaps - и на булеварда, вляво от пресечката, и точно над самата пешеходна пътека има светофари. Пътеката пък си е добре обозначена със съответните знаци!
Спирайки на знак „Стоп“ и тръгвайки от „нула“ - едва ли ще вдигнете такава скорост, че да не можете да спрете на пътеката!!!

Аз на пешеходната пътека не спрях, понеже нямаше пешеходци.Иначе поради дългото ми пребиване в чужбина,съм от малкото хора в Пловдив спиращи на пешеходна пътека.Даже не малко пъти с риск мен да ме блъснат :roll: Пък да не спра на червено ,това за мен е супер абсурд.

С 26 годишния ми опит продължавам да твърдя, че кръстовището не е регулирано правилно.Основната ми критика е ,че трябва да има сфетофар поставен директно срещу идващите от тази улица "Родопи" и завиващи надясно,за да го виждат. В момента сфетофара е страничен и се вижда ,ЕДВА след като завиеш.
Отделно ,не разбирам защо има хем сфетофар,хем и пешеходна пътека.При червен сфетофар ,всички коли спират и дават предимство на пешеходците,който така и така пак са с предимство.
И трето,на същият този голям натоварен булевард ,в продължение на 1 км има 4 пешеходни пътеки,или с две думи 50 коли спират 4 пъти в рамките на 1 км, за да минат 3-ма пешеходеца.
Но един абсурд ли е в тази държава,да го опишеш.

И четвърто и може би най-важно,най-удачно би било когато на движещите се по основния булевард "Мария Луиза" е червено ,на тези от "Родопи" и завиващи надясно да е ЗЕЛЕНО,като дават предмиство на пешеходците.В момента сфетофара е един и същ за всички и отделно хем има стоп,хем сфетофар :roll: което е пълен абсурд

Акта ще си го платя,но за мен поуката е една. Нещата не се правят ,за да се оправят (да се регулира добре едно натоварено кръстовище в голям град) ,а да се скрият едни катаджии като хиени, и да глобят 8 човека за 4 мин(а вероятно и доста повече) по 100-200лв и да се опише дейност.

п.п. Горните ми словоизлияния са по скоро за "катаджийски" форум,а не за адвокатски ,за което се извинявам :D
petertun
Младши потребител

Мнениеот jhoro » 12 Апр 2018, 21:59

petertun написа:Мерси за отговора.

You're welcome!!!

В отговора се опитах да бъда максимално негативен!!! Краш тест!
А, че много неща не са като при хората ... това личи и от Космоса!

На въпросното място - светофара е само на булеварда!!! Няма „стоп линия“ на тази уличка - „Родопи“.
Нищо не е пречело пешеходната пътека да е 20-30 метра по-нататък и да има светофар „на поискване“!
За сефте чувам подобно нещо - спиране на пешеходна пътека, при липса на пешеходци!!!
Но ... колко са пътеките - навсякъде са колкото трябва!
jhoro
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ