начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Събиране на задължения от Длъжник физическо лице

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Събиране на задължения от Длъжник физическо лице

Мнениеот ivan_petkov » 04 Юли 2018, 10:51

Здравейте, един ми открадна колата и в последствие съдът го осъди да ми изплати 4000 лв. От тази сума получих 3000 лева, но в момента този отказва да ми доизплати последните 1000 лв. Аз не съм завеждал гражданско дело. Какви варианти имам ? ЧСИ за такава сума не ми обърнаха внимание или ми предлагат да завеждам гражданско дело. Но не знам дали си струва да завеждам дело и да вкарам още един пари и да чакам и тях да ми ги изплаща.
ivan_petkov
Нов потребител

Re: Събиране на задължения от Длъжник физическо лице

Мнениеот neutralen » 04 Юли 2018, 12:35

Няма нужда да водите друго дело. Вече съдът го е осъдил за тези 4000 лв. Подайте Молба съдът да ви издаде Изпълнителен лист/ИЛ/ и след това Молба с приложения ИЛ, до съответния ЧСИ за образуване на Изпълнително дело и т.н. :-)
neutralen
Активен потребител

Re: Събиране на задължения от Длъжник физическо лице

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Юли 2018, 13:23

Интересното е в случая дали текат законови лихви. Тоест това е най-сладката рецепта за успех в момента.
Лихвите са доста солени и прибавят добра доходоносност към дълга.
Но пък най-добре е парите да са на в на масата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ