начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Непрехвърлено от купувачът МПС от 12 години, какво да правя?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Непрехвърлено от купувачът МПС от 12 години, какво да правя?

Мнениеот theroadtozion » 10 Юли 2018, 16:20

Здравейте,
Имам следния казус. Преди 12 години чичо ми е продал автомобил на частно лице (договор пред нотариус не е правен) и съответно купувачът не го е прехвърлил, съответно автомобилът все още се води на чичо ми, но не знаем къде се намира, за да му свалим номерата и да го отрегистрираме в КАТ. Съответно за периода от 12 години са се натрупали над 1000лв данъци и лихви върху тях върху този автомобил.
Въпросът ми е как да процедираме относно:
1) Отрегистрирането от движение на този автомобил
2) Може ли да се обжалват тези данъци, които е трябвало да плати купувачът реално, ако си беше прехвърлил собствеността?
3) Ако не могат да се обжалват, имат ли давност, период, след който ще бъдат анулирани и ако да, какъв е той?
Предварително благодаря!
theroadtozion
Нов потребител

Re: Непрехвърлено от купувачът МПС от 12 години, какво да пр

Мнениеот ivanov_p » 11 Юли 2018, 06:51

Отивате в КАТ и за един час го отрегистрирате, там ще ви кажат как. Не казвате, че сте го продали, а че не знаете къде е колата.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ