начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Частично обжалване на адм.акт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Частично обжалване на адм.акт

Мнениеот tochotocho » 07 Яну 2019, 20:07

Поземлен имот / ПИ / в размер на 2600 кв.м е актуван като попадащ по параграф 4 от 2000 година. През 2018 г най-после е разработен и утвърден план- кадастър и със заповед на областния управител приет. Спазени са всички изисквания за възражения по проекто-плана и накрая и възражение-жалба относно Заповедтта на Обл. управител.
Проблемът е че съгласно този утвърден план от полагащите ми се за възстановяване 2600 кв.м ми се възстановяват САМО 1400 кв.м Не ми се възстановяват 1200 кв.м.
Във възражението-жалба ИЗРИЧНО посочвам, че обжалвам НЕУВАЖЕНАТА част т.е. т.е. обжалмам ЧАСТИЧНО съответния адм. акт - неуважената част. След като НЕ ОБЖАЛВАМ уважената част , би следвало тази част да влезе в сила /като необжалвана / и съответно да може да се извършва имото оборот - издаване на дан.оценки, скици , продажби и пр. ДА ама НЕ. Общинските власти и службата по ККГ възприемат, щом има жалба - не може. Има образувано дело в район.съд. Доколкото разбирам и съдията споделя това становище- не може частична жалба. И по всяка вероятност очаквам решение - ОТМЯНА на Заповедтта и обратно в облст.управа.
Как бихте коментирали този казус?
tochotocho
Потребител

Назад към Взаимопомощ