начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Помощ за автомобил с административно наказание в Италия

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за автомобил с административно наказание в Италия

Мнениеот djmimo89 » 09 Фев 2019, 00:04

Здравейте.В Италия съм от 1 година с автомобила на баща ми регистриран в България, и доколкото го позволяваше закона тук го карах с пълномощно.След като на 04.12.2018 излезе допълнение към закона за пътищата (codice della strada) който забранява на гражданите да карат с автомобили с чужда регистрация, санкцията е от 700 до 2800 евро и иземане на талоните на автомобила. След това имаме две възможности или се регистрира тук или се взема документ (foglio di via) с който мога да закарам автомобила до държавата в която е регистриран, но трябва да се направи в срок от 180 дни, ако не се направи нито едно от двете автомобила се конфискува.
В моя случай искам да взема документ и да го докарам в България, но проблема е че искат регистрационните номера (талоните са при тях) и след това те ще ми издадът транзитни номера и аз мога да го докарам до България. Но проблемът е че по смисъла на закона тук регистрационните табели и талоните на автомобила ще бъдат изпратени до институцията която ги е издала(в случая КАТ България), но тук ми казват че те няма да се изпратят и ще бъдат унищожени, което ще бъде упоменато в документа който ще ми дадът.
Въпроса ми е след като дойде автомобила в България с въпросния документ и транзитните номера издадени в Италия, след като е регистриран един път в България и регистрационните табели с талоните са иззети от друга държава, може ли да се пусне отново в движение, било то с прекратяване на старата регистрация и правене на нова или преиздаване на старата регистрация.
Благодаря ви за вниманието и моля за вашата помощ.
djmimo89
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ