начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Преобразуване на ООД в ЕООД

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преобразуване на ООД в ЕООД

Мнениеот pravist92 » 17 Май 2019, 16:58

Здравейте, исках да попитам дали някой е подавал документи в ТР, във връзка с преобразуване на ООД в ЕООД?Случаят е следният: имаме двама съдружници, единият продава своя дял на другия съдружник. Този съдружник който получава 100% от капитала не е бил управител на ООД-то преди това. От тук питанията са ми няколко:
При преобразуването на ООД в ЕООД какви документи са ми нужни?
-обновен Дружествен договор за учредяване на ЕООД
-Протокол от събрание на текущите съдружници, че имате разрешение да бъде продаден текущ дял на съдружник
-Протокол за преобразуване на ООД в ЕООД и приемане на покупко-продажбата на дяловете
-Декларация за истинност
-Платена такса към Търговски регистър за вписване на промени в обстоятелствата на ООД.
-Нотариално заведен договор за покупко-продажба на дяловете
-Заявление А4
А за назначаването на съдружника със 100% дял в управител при ЕООД, какви документи са ми нужни?
-подпис спесимен, нот. заверен
-решение за назначаване на управител
-декларации по чл.13 ал.4 и ал.5
Това ли е? На мен ми е за пръв път и ще помоля някой които е минавал по този път да помогне! Благодаря предварително!
pravist92
Младши потребител

Re: Преобразуване на ООД в ЕООД

Мнениеот kalahan2008 » 29 Май 2019, 02:02

Преобразуване на търговски дружества има при: промяна на правноорганизационната форма (ООД в АД и обратно) или при вливане, сливане, отделяне и разделяне. Промяна от ООД в ЕООД не е преобразуване.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ