начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Казус с цвета на автомобил-помощ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус с цвета на автомобил-помощ

Мнениеот ivan_zel » 08 Дек 2019, 14:57

Здравейте Имам следния казус с покупка на автомобил от Германия. Ситуацията е следната първия собственик за купува автомобил от официален представител на марката автомобилът е регистриран с жълт цвят Аз съм втори собственик на автомобила и след като го регистрирам в България ми казват че това не е жълт цвят. Kакво мога да направя и как да постъпя за да остане същият цвят на автомобила номера на боята която отговаря по системата на на рал е в нюанса на жълтото.Благодаря?
ivan_zel
Нов потребител

Re: Казус с цвета на автомобил-помощ

Мнениеот tochotocho » 08 Дек 2019, 20:33

Караш ни да гадаем. В немските /германски / документи къкъв цвят е записан: дай го на НЕМСКИ. Преведи го на български чрез българския представител на марката. Издават ти служебна бележка, струва около 30-50 лв. Там ще ти посочот и Екокатегорията 1,2,3,4,5 и т.н. Какво не съответства в цвета? Напр. черен, то на черното има поне 20 нюанса, същото е и със сивото. така е и с жълтото. Срещам ТАКСИТА- боядисани в жълто, но има по- светли, по- тъмни. Може да си внесеш автомобил ТАКСИ от чужбина . В Германия не са чак толкова ЖЪЛТИ, като българските. Бръкни в спектъра на жълтото и виж многото нюанси, и къде е твоят цвят. Имах Нонда - цвят" сребърно в златисто металик "
tochotocho
Потребител

Мнениеот ivan_zel » 08 Дек 2019, 21:40

Първо да благодаря за отговора! Извинявам се пропуснал съм да напиша в немския талон го пише GELB в превод на български жълт.Да цвета е по-светло на немско такси е, но интересно че в Германия излиза от производителя
с този цвят Тук го пишат бежов не ги интересува немски талон по каталога на рал номера е в нюанса на жълтото.Въпроса ми има ли смисъл да обжалвам това решение в съд?
ivan_zel
Нов потребител

Мнениеот tochotocho » 09 Дек 2019, 11:48

Да, немските таксита са с цвят по-скоро БЕЖАВО. Затова КАТ при регистрация гледа реалния цвят и го записва в талона БЕЖОВ Това ,че автомобила е един и същ - бежов или жълт се определя от номера на рамата, респ. двигателя, но вече гледат само РАМАТА.
Не е ясно дали имаш предписание от КАТ да си пребоядисаш автомобила / ако ще го ползваш като такси / в ЖЪЛТО по българския стандарт. Защото това немско жълто /гелб / не съотвества на българското ЖЪЛТО за такси. Ако търсиш съдебна процедура - ще има вещо лице и няма да спечелиш!
Има Наредба на съответното Министерство или друг, където задължават ТАКСИТАТА да са в ЖЪЛТО. Като излезе Наредбата такситаджийте РИПАХА, как така ще ме задължавата да пребоядисвам автомобила. Не го пребоядисваш, няма да го регистрираш като ТАСКИ. Клекнаха и сега да сте видяли такси в сребърен, черен, син и т.н. САМО ЖЪЛТО
tochotocho
Потребител

Мнениеот ivan_zel » 09 Дек 2019, 14:32

Благодаря Ви за отговора!
ivan_zel
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ