начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Моля за помощ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ

Мнениеот slavcheva » 20 Фев 2020, 22:56

Здравейте, имам следното питане:
Имат ли и каква е правната стойност на доказателства събрани в условията на незаконен арест и без преки доказателства за извършено престъпление?

Благодаря предварително!
slavcheva
Нов потребител

Re: Моля за помощ

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Фев 2020, 02:27

Насочете ми мисълта - то е ясно - че искате да защитите задържания, но какво що точно - един вид. Не че нещо - но общотеоретичните съвети са неясни.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот slavcheva » 21 Фев 2020, 10:15

Мой познат с условна присъда е последван и спрян от полицията след разминаване на автомобилите без индикации за нарушение и видима причина за спиране. Задържан е незабавно и е отведен в районното. Не са му позволили да се обади по телефона. Пресечен е и опит на ангажиран от вън адвокат да се включи... Почти 3 часа по-късно е издадена и официална заповед за задържане за 24 часа след положителен полеви тест за наркотици и дадена кръвна проба.Самия тест дори е правен след опита на адвоката да се включи.
slavcheva
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Фев 2020, 11:34

Да - тук липсата на адвокат индикира на сериозно нарушение, но не знам дали ще срути по този начин нещата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ