начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Измами ме адвокат

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Измами ме адвокат

Мнениеот synnyzter » 18 Авг 2020, 12:31

Здравейте, преди няколко месеца упълномощих адвокат да заведе от мое име дело за делба на наследствен имот, имотът е в друг град и не ми е възможно да пътувам до там, за да се занимавам. Платих на ръка 1000лв. и разписах адвокатското пълномощно, насреща не получих никакви документи, че съм платил каквото и да е, нито копие от пълномощното, в последствие преди няколко дена след като звънях в регистратура на съда във въпросния град разбрах, че дело от мое име не е насрочено, дори не е входирана искова молба от мое име, а по думите на адвоката септември месец било насрочено и всичко било наред, жертва ли съм на измама и какво следва сега, освен да пия една студена вода?
synnyzter
Нов потребител

Re: Измами ме адвокат

Мнениеот propensity » 18 Авг 2020, 15:59

Рано е да се говори за жертви. Като за начало поискайте да ви изпрати по имейл копие от ИМ, след това попитайте защо в регистратурата липсват данни за входирането. Възможно е да има разминаване.
propensity
Потребител

Мнениеот ilian_todorov » 18 Авг 2020, 23:58

synnyzter написа:Здравейте, преди няколко месеца упълномощих адвокат да заведе от мое име дело за делба на наследствен имот, имотът е в друг град и не ми е възможно да пътувам до там, за да се занимавам. Платих на ръка 1000лв. и разписах адвокатското пълномощно, насреща не получих никакви документи, че съм платил каквото и да е, нито копие от пълномощното, в последствие преди няколко дена след като звънях в регистратура на съда във въпросния град разбрах, че дело от мое име не е насрочено, дори не е входирана искова молба от мое име, а по думите на адвоката септември месец било насрочено и всичко било наред, жертва ли съм на измама и какво следва сега, освен да пия една студена вода?

Ако адвокатът не Ви убеди, че си е свършил работата, пуснете жалби в районната прокуратура (може и по електронен път) и жалба в адвокатската колегия срещу адвоката. :idea: Друго не Ви остава. Добре е да е имало някой с Вас, когато сте дал парите. :idea:
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот mouseee » 24 Авг 2020, 12:37

Дали може да споделите кой е адвоката и от кой град? Интересувам се, защото и аз бях измамена, но моя адвокат е взел пари от ответника /дело за лекарска грешка/, за да мотае делото и да изтече давностния срок. Постоянно измисляше как върви делото, но когато лично проверих се оказа, че няма заведено токова. Даже ми върнаха от съда внесената такса. А адвокатската колегия ми отговори, че щом нямам договор не могат да направят нищо. Дори не се свързаха с мен и него да сверят версиите ни!!! Пълна пародия са и те!
mouseee
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ