начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Деклариране на кладенец

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Деклариране на кладенец

Мнениеот isivarb » 29 Окт 2020, 12:21

Здравейте,
Интересува ме трябва ли да декларирам отново кладенец, който баща ми (покойник вече), е декларирал през 2006 г. и има запазен входящ номер от община Витоша.За съжаление в общината не се пази архив преди
2009г., а проблемът е, че той е записал, че този вх.номер е за такава декларация, но аз не притежавам копие от самата декларация.
Благодаря
isivarb
Младши потребител

Re: Деклариране на кладенец

Мнениеот katerinakuch » 05 Ное 2020, 01:29

Интересува ме трябва ли да декларирам отново кладенец, който баща ми (покойник вече), е декларирал през 2006 г. и има запазен входящ номер от община Витоша. - Не мисля, нали вече го е сторил.
katerinakuch
Активен потребител

Re: Деклариране на кладенец

Мнениеот doondie » 05 Ное 2020, 01:51

Според мен липсата на декларация не е проблем, ако геранът фигурира в съответния регистър. Ако го няма там, просто подай нова декларация и готово.

§ 41. (7) Собствениците на кладенци за задоволяване на собствени потребности на гражданите, разположени в границите на населените места и селищните образувания, за които до влизането в сила на този закон не са подадени заявления за вписване в регистъра по чл. 118г, ал. 3, т. 5 от Закона за водите, в срок до две години от влизането му в сила подават в съответната басейнова дирекция заявление за вписване в регистъра, което съдържа информацията за регистриране на изграден кладенец, определена в наредбата по чл. 135, ал. 1, т. 2 от Закона за водите.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Назад към Взаимопомощ