начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Закон за дом. насилие- кръг на лица

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закон за дом. насилие- кръг на лица

Мнениеот vodata » 25 Окт 2022, 09:53

Във връзка с дело за домашно насилие, заведено от мен и от името на сина ми, възможно ли е да не бъде уважено в частта за кръг на лица в роднинска връзка?

Имам син и свекърва. Свекървата има сестра. Каква е родствената връзка (линия и степен) между сина ми и сестрата на свекървата?

ЗЗДН:
Чл. 3. Защита по този закон може да търси всяко лице, пострадало от домашно насилие, извършено от:
6. лице, с което се намира в родство по съребрена линия до четвърта степен включително

Сина ми попада ли в тази група по отношение на сестрата на свекърва ми?

Благодаря.
vodata
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ