начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

Аз съм майка на 6 деца

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: mnogodetnite maiki

Мнениеот danisedem » 10 Фев 2009, 16:08

Не се страхувам,че ще съм разкрита.Не съм писала нещо,което не може да се провери.Но за каквато и да ме мислите доста ми е притеснено.В момента ще съм благодарна на каквото и да е и на дрехи и на обувки и на пари.
Не е мястото и момента да се правя на горда.Това,че съм поискала помощ не значи,че нямам достойнство.Дори съм си взела и банковата сметка преди малко и ще я дам на който ми я поиска
danisedem
Младши потребител

Мнениеот danisedem » 10 Фев 2009, 16:14

POSTBANK
BIC-BPBIBGSF
IBAN-BG87 BPBI 7938 1098 4563 01
danisedem
Младши потребител

Мнениеот danisedem » 10 Фев 2009, 16:16

А за дрехи и обувки наистина не знам как може да стане
danisedem
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 10 Фев 2009, 17:23

Не става въпрос за гордост! Бъдете горда-в това няма лошо, а и Вие има с какво да се гордеете-това са 6 деца, да са Ви живи и здрави, Вие също! Няма срамно в това да се потърси помощ, точно за това Ви питахме тук! Ок, банковата сметка сте я посочили! Това е някакво начало.... Помислете и за другите неща, понеже основната част от парите на семействата с деца, отиват именно за тяхното обличане! В този ред на мисли....и с това може да Ви се помогне!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Фев 2009, 20:11

Колега 778899,

Като начало бих предложила следната схема:
Който желае нека да спретне едно колетче с дрехи за децата.
Имаме ориентировъчни данни за размери.

Но, за да не е хаотична тази кампания, нека в тази тема онзи от вас който е приготвил нещо, да каже тук за кое от децата праща.

Колетчетата ще се изпращат на адрес:
гр. Добрич, Пощата - до поискване!с Получател: Десислава ...... ......

Всички имаме деца и можем да предложим умалели, но запазени дрешки.

Към Десислава:
Ако приемете такава помощ, моля да изпишете трите си имена.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Фев 2009, 20:27

Ох, лош е живота, принуден съм поради делата си, всеки ден да се сблъсквам с аномалии, но майката ми се струва не е аномалия, пък и е радостно, че населението се подпълва оттук-оттам.
Не, че и ромите не са достойният ни наследник.
Колкото до доходите на адвокатите и юристите - мит е, че сме свръхбогати.
Вярно, общо-взето може да струваме по 1-2 милиона, брутно дела и оборот и икономически принос, но никой нормален богаташ няма да стане адвокат, само за да се прибира уморен, огладнял, с валидол в устата на петнадесет минути, с мускулна треска, разговарящ трескаво - не трябваше да й казвам това, сега конците ще се оплетат. Има нощи, в които адвоката се буди, като откривателя на Менделеевата таблица и се сеща за делата си, които води, изобщо стресът е непоносим и никакво заплащане не компенсира онова тревожно състояние, при което всяка пролет се зираш в луната и виеш.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот danisedem » 10 Фев 2009, 20:36

Да не бих отказала и такава помощ.Името ми е не Десислава обаче.Даниела Колева Иванова-Добрич.И никога не съм мислела ,че адвокатите са свръх богати.Дала съм оринтировачни данни защото децата ми последно са теглени и мерени септември .За номерата на дрехите не рискувам,защото ходя с тях да ги мерим.Един път отидох без тях с номер на дреха,която бях закупила но се оказа,че има разминаване и не отговарят всички дрехи на една номерация.Не знам какво друго се иска освен имената при колет до поискване.Ако е това имената ми са тези по лична карта.
danisedem
Младши потребител

Мнениеот danisedem » 10 Фев 2009, 20:39

И още Калоян е на 17,Добромир-на 15,Геновева-на 13,Ралица -на 7,Александра-на 5 и Божидар на 2г.6 месеца.
danisedem
Младши потребител

Мнениеот miriam » 10 Фев 2009, 21:13

като чета накъде зави тази тема....правят ми няколко неща впечатление: например, как обирате луфтовете на насрещното скърцане и недоволство , как умело запушвате пробойните в разговорите и фактологията , също съм адски впечатлена от къде тръгнахте и до къде доведохте темата и човешката готовност и съпричастност: евала! :D
изобщо не мисля че ви трябва да се преквалифицирате , като се има предвид че повечето тук дето пишат би трябвало малко повечко да им пискат алармите , а сега ги виждам отуткалени , и на колене пред размазващата сила на древния архетипен символ: мадонката с младенците в ръце :)

дори се чувствам глупаво че някъде горе дори за миг съм си помислила , че се нуждаете от акъл / визирам моя/
miriam
Потребител

Мнениеот danisedem » 10 Фев 2009, 21:20

Писала съм и пак повтарям всяко нещо,което съм писала може да се провери.Не съм лъжкиня и използвачка,каквато явно някои се мъчи да ме изкара.
danisedem
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Фев 2009, 21:24

Ванко, ставам ти фен. В последните две изречение има толкова познати неща/ без валидола, моля... още съм добре :wink: /.

Мiriam... "отуткалени"? :lol:

Дanisedem, аз предлагам да спрете. Когато се навива твърде често една пружина, то тя неминуемо се... къса.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот danisedem » 10 Фев 2009, 21:28

Зная да така е.Но все пак Вие съдите за мен по други такива без да ме познавате и да знаете нищо за живота ми и изобщо за мен самата.Ще спра няма проблем.
danisedem
Младши потребител

Мнениеот donna » 10 Фев 2009, 21:30

Колеги ,никой не знае как ще го завърти живота . Дано никой не изпита ужаса на тази майка , тя е тук не заради себе си ,а заради децата си .
donna
Старши потребител

Мнениеот miriam » 10 Фев 2009, 21:34

дани седем няма да спре , банковите сметки са вече написани и това налага да е тук още няколко дена.... :P
аз не те упреквам , аз само казвам че си ефективна
да ти кажа , вярвам че ги имаш тия 6 деца ,вярвам и че хич не е лесно !
аз като адвокат нямаше да мога да изхранвам 6 , признавам, сигурно щеше да ми се наложи някоя преквалификация....
miriam
Потребител

Мнениеот donna » 10 Фев 2009, 21:49

Хайде да спрем ,който иска да помогне да го направи.
donna
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 10 Фев 2009, 21:54

Госпожо,

поемам ангажимента средата на другата седмица, да Ви изпратя колет...в пощата, до поискване!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Фев 2009, 22:21

Според мен и държавата осигурява много тези случай,лошото е, че тази система е проядена от мързел и корупция, но и това е малко пресилено - мисля си, че трябва да се почука на вратата по-силно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот karanedeff » 10 Фев 2009, 23:56

Здравей Даниела!
В момента едно от децата ти, наесен две ще са средношколци.
Така че провери дали не отговарят на условията за получаване на ученическа стипендия по реда на ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 207 НА МС ОТ 3.10.1994 Г. ЗА УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СТИПЕНДИИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
Обн., ДВ, бр. 83 от 11.10.1994 г., в сила от 1.10.1994 г., изм., бр. 63 от
14.07.1995 г., бр. 5 от 19.01.1999 г., в сила от 1.01.1999 г., бр. 15 от
22.02.2000 г., доп., бр. 8 от 26.01.2001 г., изм., бр. 5 от 14.01.2002 г., бр.
11 от 5.02.2003 г.
Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 63 от 1995 г.) (1) Стипендия се отпуска след
завършване на основно образование:
1. (изм. - ДВ, бр. 5 от 1999 г.) на ученици инвалиди независимо от
степента на инвалидност и на ученици без родители или с един родител - в
размер 21 лв.;
2. (изм. - ДВ, бр. 5 от 1999 г.) на ученици с месечен доход на член
от семейството под установената за страната минимална работна заплата,
ако имат успех не по-нисък от много добър 4,50 - в размер 18 лв.;
3. (изм. - ДВ, бр. 5 от 1999 г.) на ученици с успех не по-нисък от
отличен 5,50 - в размер 21 лв.;

4. на ученици, настанени в домовете за деца и юноши, с успех не
по-нисък от отличен 5,50 - в размер 80 на сто от размера на стипендията
по т. 3.
(2) Когато ученикът отговаря едновременно на условията по ал. 1, т.
1, 2 и 3, той получава по избор само една от стипендиите.
(3) Не се отпуска стипендия по ал. 1, т. 1, 2 и 3 на ученици,
настанени в домовете за деца и юноши.

karanedeff
Активен потребител

Мнениеот danisedem » 11 Фев 2009, 00:06

Благодаря големият ми син учи в професионална гимназия по транспортно обслужване и лека промишленост.Понеже е втори по успех в класа ме извикаха преди два дни и в момента правим документите за такава стипендия.В интерес на истината не знаех точно каква е сумата.Това са пари за него и мисля,че е достатъчно голям и разумен и може да прецени какво да си купи с тях.Все пак съм се опитала за ги науча на нещо и да ги възпитам добре.Те не са научени да чакат на готово.Работиха едното лято с мен и знаят как се изкарват парите.
danisedem
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 11 Фев 2009, 14:17

danisedem, моля, активирайте опцията си - получаване на лични съобщения! Опитах да Ви отговоря, но не успях, тъй като горната опция не е активирана в профила Ви!
Аватар
778899
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Взаимопомощ