начало

Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент Пенсиониран прокурор към членовете на ВСС: Пожелавам ви да дочакате този щастлив момент

ОТМЯНА НА ПОРЪЧИТЕЛСТВО

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Благодаря Ви за изчерпателния отговор - ще го използвам

Мнениеот albena_ai » 25 Сеп 2006, 15:41

Здравейте господин Петров,
много Ви благодаря за изчерпателния отговор. Аз съм на същата позиция като Вас. Моят проблем беше, че банка ДСК удържа без правно основание - без да е налице изпълнителен титул - съдебно решение, определение, присъда на съд или изпълнителен лист от съдия изпълнител да му бъде удържна -цялата заплата - 100 %. Той не взима нито една стотинка вече повече от 3 месеца и положението е плачевно, защото ни предстои сватба, а и той няма достойнство на мъж, защото работи за слава, без да може да си покрива елементарините нужди за храна и транспорт, защото не живея в моя град.
Приемете много поздрави от мен и съм напълно убедена, че истината ще възтържествува съгласно българското нормативно законодателство.
Бени
albena_ai
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 27 Сеп 2006, 17:06

Не вярвам на очите си! Това в България ли става?
Ivailo5rov
Активен потребител

Здравейте

Мнениеот albena_ai » 29 Сеп 2006, 14:46

Да за съжаление това нещо се случва в България, колкото и неприятно е да си го признаем. Аз ще осъдя банка ДСК, защото разбрах от годеника ми, че тъй като заплатата му преминава през банката, тя му удържа всичко без да има издаден изпълнителен лист не 3 месеца, а 6 месеца - грешката е моя за периода. Това е наистина гавра с неговата личност и права. Има измама и по отношение на лихвения процент - по-висок е от уговорения в клаузите на договора за кредит - не е включена такса за управление на кредита и капитализация, което си е чиста измама и своеволие. Надявам се да има дисциплинарни наказания в банката в най-скоро време.
С уважение: Албена Иванова
albena_ai
Младши потребител

Re: ОТМЯНА НА ПОРЪЧИТЕЛСТВО

Мнениеот mira000 » 04 Юни 2009, 20:36

И моето семейство има проблем с поръчителството. Баща ми е станал поръчител на майката на една жена още преди няколко години. Бабата е починала, а жената (след смъртта на бабата) е заминала за чужбина и се е оженила за англичанин-сменила е всичко и телефони и др. Баща ми изплаща и заем за кола. За заема на бабата, удържат по 100 лв. на месец (5 години), а за колата по 300 лв. Баща ми е автомобилен инструктор, майка ми работи в детска ясла и доходите не са достатъчни за изпрлащане на тези заеми. Моля, дайте съвети, какво може да се направи в такава ситуация!!! :(
mira000
Нов потребител

Re: ОТМЯНА НА ПОРЪЧИТЕЛСТВО

Мнениеот fani_i » 05 Юни 2009, 07:27

Албена, прегледайте още веднъж клаузите на договора за поръчителство и вижте дали няма текст, според който годеникът Ви е дал съгласие при определени условия банката директно да пристъпва към събиране на вземането - често срещана клауза е. Ако да - следва да се преценява дали е възможно да се позовете на нищожност с цел да се избегне прилагането им; Ако прецените, че са действителни - то валидно ли са настъпили тези условия.
fani_i
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ