начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

сключихме ПД за продажба на един багер ...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Някакъв съвет?

Мнениеот alexandar25 » 07 Апр 2013, 18:48

Явно ще чакаме съда да се произнесе :roll:

п.п.между другото възможно ли е толкова да ми се бави отговора на ИМ на ответника.Получен в съда е последния ден на февруари и от тогава било при съдията??
става въпрос за СРС.
Последна промяна alexandar25 на 07 Апр 2013, 18:51, променена общо 1 път
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот votpuska » 07 Апр 2013, 18:51

"Имате ли някакви идеи, да го спрем този багер"

багер можете да спрете само с РПГ. Иначе и да взривите пътя, багера няма проблеми с оф-роуд-а, тва не е като бързия влак.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 07 Апр 2013, 18:56

Данните са ми от разговора с деловодителките, когато успея да се свържа с тях :)
Не съм от СФ ;)
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот sunnyset » 07 Апр 2013, 19:09

alexandar25 написа:Данните са ми от разговора с деловодителките, когато успея да се свържа с тях :)

Разговаряли сте с тях по телефона?
За последен път, когато направих опит да разговарям с тях по телефона, те ми затвориха :lol: :lol: Затова и този случай беше последен.
sunnyset
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 07 Апр 2013, 19:11

sunnyset написа:те ми затвориха Затова и този случай беше последен.

И през това преминах :lol:
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Апр 2013, 23:52

alexandar25 написа:За казуса още един факт.При първото забавяне за изплащане на дължимите месечни вноски, подписахме спогодба.След като пак не бе спазен и новия срок за изплащането им, развихме успешно производство по 417.Чак когато се стигна до реална опасност от опис на имуществото им, платиха дължимото към оня момент.

Това казусче да няма общо с това недоразумение viewtopic.php?f=3&t=54156&p=521363#p521363
Ако има, то ушето ти трябва да е дълго за доста обеци.

alexandar25 написа:п.п.между другото възможно ли е толкова да ми се бави отговора на ИМ на ответника.Получен в съда е последния ден на февруари и от тогава било при съдията??
става въпрос за СРС.

В СРС ми отлежава една ИМ от април 2012г., в срок депозиран отговор, и съм на фаза очакване.
Сещаш се, че търпението е добродетел, особено ако е столичен съда ( което ме навежда на мисли, че правилно Мели те насочи да се готвиш за производство по чл. 19 ЗЗД :lol: , защото докато се поогледаш и докато дойде време за твоето дело- ето ти Нова година).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 08 Апр 2013, 09:04

bird_of_paradise написа:Това казусче да няма общо с това недоразумение viewtopic.php?f=3&t=54156&p=521363#p521363

А, не, не..няма. 8) По този казус, длъжника така и така не плати, въпреки обещанията си.Запорирахме вземането му от 3-то лице, и тези дни ще трябва да има развитие...уж.. 8)
Леле, от април 2012??? Не съм си и мислил, че е възможно :roll: :roll: .Не вярвам това да стане, ама хипотетично, ако се случи така, че докато трае съдебеният процес, настъпи обстоятелство даващо ни възможност за иска по чл. 19, как на практика става?
С молба до съда разглеждащ спора в която изменям петитума на ИМ, съобразно актуалните обстоятелства ли? :roll:
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: сключихме ПД за продажба на един багер ...

Мнениеот bird_of_paradise » 08 Апр 2013, 19:24

alexandar25 написа:Не съм си и мислил, че е възможно :roll: :roll: .Не вярвам това да стане,

Трябва да мислиш напред във времето, доста по-далеч от носа си( последното е просто израз).
Това дело, за което ти писах, е по чл. 422 ГПК, като заповедта ми бе издадена почти 3.5месеца след депозиране на заявлението ( ама ГПК казвал 3 дневен срок, аре у лево, щото е инструктивен, а ние сме натоварени). Н`екви си 20х. лева се оказаха разтегнати във времето, че чак им загубих дирите. Заради тази заповед се наложи да вляза при председателя на СРС( не, че помогна влизането ми там, ама някак заради себе си го направих). В прованса, дето всеки столичанин се подиграва, тея неща не се случват- сроковете се спазват.
Д възрази, иск, отговор, и чакане...... търпение му е майката. 8)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 09 Апр 2013, 11:57

Ако се случи така, че докато трае съдебеният процес, настъпи обстоятелство даващо ни възможност за иска по чл. 19, как на практика става? :roll:
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Апр 2013, 12:23

alexandar25 написа:Ако се случи така, че докато трае съдебеният процес, настъпи обстоятелство даващо ни възможност за иска по чл. 19, как на практика става? :roll:

:roll: Ти как мислиш? ( чети чл. 214 ГПК) - предявил си иск, ако правилно съм те разбрала, по 422 вр. чл. 79 вр. чл. 86 ЗЗД.

( стоя и си мисля- как по ягодите да стане обявяване на предварителния договор за окончателен със заповед по 410 и не мога да си го представя, наистина)
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 09 Апр 2013, 13:53

Пропуснах заповедното, и предявих направо ИМ, с петитум " да се осъди ответника да ни плати вноските, които вече са в падеж.."
На практика не зная как става, дори и да чета 214..С молба, в която изменям петитума и вече искам да се обяви ПД за окончателен, като изложа довод за това, настъпването на обстоятелството, че и падежа на последната вноска е изтекъл..? :roll:
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот eurolinker » 21 Юли 2013, 15:18

Четох, четох този пост и си правя извод, че с багера делата (в житейския и правен смисъл на думата) доста са заплетени. В същност, според мен всичко започва от Мели :mrgreen: , по-точно от разумния й съвет.
Сашко... Сори, ама големи батаци бе мой :!: През цялото време се бориш със следствията и то с временни решения (напр. доколкото разбирам -сключване на спогодба по предв. договор... WTF?!?), вместо да беше проведена успешна атака с иск по чл. 19 ал 3 ЗЗД и да стъпиш на здрава почва...
А как е към момента казуса с багера?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 21 Юли 2013, 17:37

Казуса е решен.Поискахме предварително обезпечение по иска, наложихме запор по сметките, постигнахме спогодба, оттеглихме иска и обезсилихме заповедта за обезпечение.
Не можеше да се обяви за окончателен, защото не беше в падеж последната вноска. ПД беше с начин на плащане месечни вноски.
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот eurolinker » 23 Юли 2013, 12:15

alexandar25 написа:Казуса е решен.Поискахме предварително обезпечение по иска, наложихме запор по сметките, постигнахме спогодба, оттеглихме иска и обезсилихме заповедта за обезпечение.
Не можеше да се обяви за окончателен, защото не беше в падеж последната вноска. ПД беше с начин на плащане месечни вноски.

Дали казусът е решен или е временно решен, ще можеш да кажеш със сигурност към Януари 2014 г., имайки предвид историята на съдебните отношения, за които споменаваш.
Ти най-добре си знаеш клаузите на ПД... Би ли обосновал по-подробно, ако не е (търговска) тайна, защо ПД не може да бъде обявен за окончателен? Питам от любознателност.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ