начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Отказ от договор за ваканционен продукт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Отказ от договор за ваканционен продукт

Мнениеот tania_76 » 11 Юли 2013, 08:54

Аз смятам, че поотделно ще ни е по-трудно, но ако повече потребители подадат оплакване има шанс. И аз имам вече познати изгорели с 1000 лв, но и за тях е важно да се накажат измамниците. Аз чакам днес да си получа уж ФАКТУРАТА, дано на нея пише за какво съм си дала парите, предполагам е по-добър документ от една касова бележка?
tania_76
Нов потребител

Мнениеот doroti85 » 11 Юли 2013, 09:27

Искрено благодаря на всички ви :) Дано наистина всичко се нареди :)
doroti85
Младши потребител

Мнениеот eurolinker » 11 Юли 2013, 15:11

Е, имаме теоретични различия, но...
Днес съм пак борбено настроен :mrgreen:
Та...borovinka, вие не отговорихте на въпроса ми във връзка с КЗП...Хм? Това от пацифизъм или по друга една причина? :D
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот valeria1kiriakova » 14 Юли 2013, 14:46

Отказ от споразумение за почивка на о.Тенерифе
Здравейте, моля за помощ! Със съпруга ми подписахме "споразумение" с фирма HMS (рекламна агенция, както се представиха) на една тяхна презентация. Споразумението е за 7 дневна почивка на о. Тенерифе, която може да ползваме в следващите 18 месеца, на стойност 850 лв. При подписването ние платихме на ръка 100лв., за което получихме касова бележка. Останалата част от сумата 750 лв. се уточнихме,че ще заплатим по банков път, но за целта трябва да си дадат банковата сметка. Настана суматоха и се оказа, че те не си знаят банковата сметка и се разбрахме да ни я изпратят по е-mail и в понеделник ще им приведем сумата.
Още същата вечер като се порових в нета разбрах, че сме станали обект на измама. Така и не получихме номера на тяхната банкова сметка. Попаднах във вашия форум и разбах, че трябва да изпратя уведомление за отказ от договор с препоръчано писмо с обратна разписка. Имам следните въпроси:
1. Какво да правим, ако те откажат да приемат препоръчаното писмо с обратна разписка?
2. Могат ли да искат остатъка от 750 лв. и да ме изнудват години наред да плащам за една „почивка”, която не желая да използвам?
Със загубата на 100 лв. сме се примирили, но сме притеснени в бъдеще време да нямаме проблеми , тъй като няма да плащаме остатъка от 750 лв. Моля посъветвайте ни какво да правим. Благодаря за отделеното време.
valeria1kiriakova
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 14 Юли 2013, 17:34

Здравейте, моля за помощ! Със съпруга ми подписахме "споразумение" с фирма HMS (рекламна агенция, както се представиха) на една тяхна презентация. Споразумението е за 7 дневна почивка на о. Тенерифе, която може да ползваме в следващите 18 месеца, на стойност 850 лв. При подписването ние платихме на ръка 100лв., за което получихме касова бележка. Останалата част от сумата 750 лв. се уточнихме,че ще заплатим по банков път, но за целта трябва да си дадат банковата сметка. Настана суматоха и се оказа, че те не си знаят банковата сметка и се разбрахме да ни я изпратят по е-mail и в понеделник ще им приведем сумата.
Още същата вечер като се порових в нета разбрах, че сме станали обект на измама
Не става ясно въз основа на какво сте стигнали до извода, че сте обект на измама... Имате договор (споразумение), в което има клауза да упражните правото си в определен срок (18 м). Дотук не съзирам измама. Този пост е иницииран от друг клиент на HMS, който е решил да се откаже от услугите. Всеки има съображения...Но, замислете се, имате ли наистина основание да смятате, че има измама? Защото е настанала суматоха във връзка с б. с-ка? - Не ми изглежда сериозно такова основание... А какво ви накара да харесате офертата и да предплатите?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот valeria1kiriakova » 14 Юли 2013, 18:57

Аз също искам да се откажа от договора, защото имам някои съображения. Схемата на „зарибяване” с тази „ваканционна почивка” е разказана много точно в предаването „Хрътките”, което за съжаление видях късно. Изпращам Ви линк към него

http://www.btv.bg/action/predavania/hra ... hivka.html

Основният ми въпрос беше „Могат ли да искат остатъка от 750 лв. и да ме изнудват години наред да плащам за една „почивка”, която не желая да използвам НИКОГА?” Моля отговорете ми
valeria1kiriakova
Нов потребител

Мнениеот valeria1kiriakova » 14 Юли 2013, 19:07

Изпращам Ви още два линка, където също подробно е описана измамата
http://new.sliven.net/sys/news/index.php?id=113658

http://www.monitor.bg/article?id=389836
valeria1kiriakova
Нов потребител

Мнениеот doroti85 » 15 Юли 2013, 10:12

Здравейте, напълно Ви подкрепям в желанието Ви да се откажете :) Радвайте се, че сте дали само 100 лв. ;) Непременно изпратете писмото за отказ в 14 дневен срок от подписването на споразумението - пуснете го по e-mail (закона дава и тази възможност) и след това с куриер, като на товарителницата поискайте да се напише, че е писмо за отказ от споразумение! Не се притеснявайте - ще си го получат! Аз се свързах с още поне 10 семейства, всички са изпращали такива писма и всички са получени! За това не се притеснявайте! А по отношение на 100 - те лева, който сте дали, може да си ги поискате! Сега от HMS са на вълна, че ще върнат доброволно всички пари на всички, които си ги поискат! Предлагат на семействата да подпишат анекс към споразумението, което са сключили, в който се ангажират в срок от 30 работни дни да изплатят цялата платена от семействата сума! Текста на анекса, който те предлагат е малко по - кратък и е без техен подпис и печат. Хубавото е, че са съгласни да си го коригираш и след това да го подпишат и те! Така че нищо не Ви пречи да направите това! Единственото ми притеснение остава дали, след този дълъг срок от 30 работни дни, фирмата все още ще е в страната и ще продължава да упражнява своята дейност! Моят съвет, като потърпевш и човек, който в момента минава през този път, е да предприемете тези стъпки и да чакате! Във Вашият случай поне сумата не е голяма, но аз на Ваше място не бих им ги подарила или поне бих се опитала да си ги взема, колкото и малка сума да са :) Все пак са парички, за които те не са се трудили ;) Дано съм Ви била полезна! Желая успех!
doroti85
Младши потребител

Мнениеот valeria1kiriakova » 15 Юли 2013, 12:47

Благодаря за подкрепата. Аз се консултирах и с адвокат и той ми каза, че по Закона за задълженията и договорите срокът за разваляне на договора е седем дни. Смятам да разваля договора и да ги съдяза тези 100 лв., защото аз съм учителка и съм научила и разказала 20 урока за тези пари. Но явно не съм научила най-важния урок "Как да се предпазя от измамници".
valeria1kiriakova
Нов потребител

Мнениеот eurolinker » 15 Юли 2013, 15:04

valeria1kiriakova написа:Основният ми въпрос беше „Могат ли да искат остатъка от 750 лв. и да ме изнудват години наред да плащам за една „почивка”, която не желая да използвам НИКОГА?” Моля отговорете ми

Гледах Хрътките и се ориентирах...
Трябва да търсите защитата си като потребител. Ако процедирате правилно (уведомяване в 14 дневен срок, че се отказвате от ползване на услугата и т.н.), не само че не могат да искат остатъка, но и са длъжни да ви върнат задатъка. Между другото, не ми се стори читав съветът на адвоката, с който сте се консултирали, но причината може и да е в разваления телефон, който се получава...
На първо време се обърнете към Комисията за защита на потребителите, т.к. след тяхна проверка и решение, проблемът може да се реши извънсъдебно. Ако след проверката няма оправия - Свържете се с асоциацията, чиито представител участва в предаването и се включете в колективния иск.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот tania_76 » 23 Юли 2013, 12:36

Здравейте, не знам докъде стигнаха останалите пострадали от HMS, но след няколко седмични разговори с тях, днес получих споразумение за връщане на сумата, но в 30 дневен работен срок. Не знам какво да направим, сетих се, че не е логично да подпиша документ получен по е-майл (и да им го върна), без на него да има техен подпис и печат. Затова помолих да изпратят 2 оригинала в офиса им в Пловди, и ако реша да ги подпиша да имам оригинално копие с подписи и печат и за мен. Правилно ли постъпвам? Има ли някой подписал споразумени и си е получил сумата?
tania_76
Нов потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ