- Дата и час: 26 Фев 2025, 23:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Аз съм майка на 6 деца
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: mnogodetnite maiki
IBAN, т.е номера на банковата сметка не е под защина за закона за личните данни.
Това твоето семейство ли е Даниела Иванова е на 36 години, а съпругът й Ивелин Иванов е година по-възрастен
Ако да - дай по делово. Юристите наистина сме делови хора и искаме конкретика.
Вече ти бяха направени конкретни предложения, а ти ги подминаваш.
Това твоето семейство ли е Даниела Иванова е на 36 години, а съпругът й Ивелин Иванов е година по-възрастен
Ако да - дай по делово. Юристите наистина сме делови хора и искаме конкретика.
Вече ти бяха направени конкретни предложения, а ти ги подминаваш.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Да така е това е моето семейство.Това е за щастие далеч от мен .Имам в предвид без ток и вода защото хората там вече 9 месеца са в това положение.Не се срамувам.След този материал никой не ми е помогнал.Сама съм се оправяла само дето ме намразиха институциите в града точно заради това общежитие.Знам,че ми направихте предложение но не се шегувам,нямам банкова сметка,която да дам.За съжаление когато го получих вече нямаше как да ида да я взема.Благодарна съм за това.
- danisedem
- Младши потребител
Имам вече такова от 4 месеца.Общежитието,премина към Жилфонд-инвест .Още на другия ден ме извикаха и ми казаха колкото и невероятно ви звучи ,че ми правят жест защото ми била голяма устата.Нищо,че беше доста западнало.Благодарна съм и на това.Да бях картотекирана когато е писан този материал.
- danisedem
- Младши потребител
Благодаря на господин ksrsnedeff но какво мога да направя в случая?Мога да си взема номера най рано утре
- danisedem
- Младши потребител
Виж сега преди време имах приятелка да речем в подобно на твоето положение/е тя поне имаше покрив/ и тогава като видяхме ,че нищо не става написахме една жалба до министъра на труда и се оплакахме от вс. неразбории. Наложи се да и намерят от БТ работа и да и се извинят и да отгооврат писмено какво са свършили по въпроса . Така ,че не се предавай. Напиши това което написа тук и го прати . Мисля ,че ще успееш .
Късмет.
Късмет.
- donna
- Старши потребител
Първо за статията побликувана в местен вестник.В интерес на истината медийте тук ме позновот доста добре от онова време.Направила съм страшно много за хората живущи в това общежитие без да поискам нищо за себе си.Могат да го потвърдят и медийте и над 100 човека там все още живущи така и хората от областна администрация,който ме познават добре.Просто в течение на цялата бъркотия там една от репортерките е написала тази статия.В интерес на истината аз научих за нея когато излезе.Може да го потвърди репортерката ,която е писала материала.Donna благодаря за съвета писала съм даже до президентска администрация.Отговора е такъв е закона .Но правим всичко възможно да го подобрим.
- danisedem
- Младши потребител
Аз изобщо не се надявам само на бюрото по труда.Звъняла съм на почти всички обяви за работа ,който са побликувани.Вземали са ми телефона поне на 20 места и все още чакам отговор.Аз самата съм пускала обява на два пъти,че търся работа.Не съм си и мислела само да пиша и да искам.
- danisedem
- Младши потребител
Не зная къде си писала ,ние пушилка не вдигнахме ,но написахме една много остра жалба и въпроса се реши. Но в жалбата поискахме отговори- не защо закона е такъв или онакъв , а да ни се разясни кво значи това и кво значи онова.
Защото да съм точна от общината могат да ви дадат свястно жилище , могат да ви отпуснат някаква помощ ,те също имат разни социални програми ,е вярно тя тая помощ се гласува на общински къвет но може/попитахте ли за такава възможност/. Може много да се напарви .
Но явно на нокого не му се прави каквото и да е.
http://www.dobrich.org/index.php?s=sc&id=52
ФАМИЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА
ул. "Независимост" 19, вх.А, ет.6
Христина Костадинова - тел. 836 042
На 26. 09. 2006 година беше разкрит Фамилен център за деца. Същият е по Проект „Фамилни центрове за деца" на МТСП , чийто основна цел е:
Осигуряване на заетост за безработни жени, разкрили фамилни центрове за деца и подкрепа за започване на самостоятелна стопанска дейност в областта на предоставяне на услуги за отглеждане на деца.
Непосредствени цели на проекта са:
- Предоставяне на качествени грижи в семейна среда за деца на работещи родители.
- Създаване на условия за насърчаване на трудовата реализация и професионалното израстване на родители с деца.
Проекта се реализира от Община град Добрич и Дирекция „Бюро по труда".
Сключен е трудов договор с една от обучените учителки - Христина Костадинова за предоставяне на услугата - грижа за деца с работодателя Община град Добрич.
Центърът е оборудван със средства на общината и е с капацитет з деца. Към настоящия момент във Фамилен център се отглеждат и възпитават две деца на възраст от 3-5 години в близка до дома им обстановка. За децата е осигурена безопасна и сигурна среда, необходима за физическото, психическото и емоционалното им развитие.
Желаещите да ползват услугите на центъра могат се обърнат на посочения адрес и телефон, както и на тел.603 150.
Защото да съм точна от общината могат да ви дадат свястно жилище , могат да ви отпуснат някаква помощ ,те също имат разни социални програми ,е вярно тя тая помощ се гласува на общински къвет но може/попитахте ли за такава възможност/. Може много да се напарви .
Но явно на нокого не му се прави каквото и да е.
http://www.dobrich.org/index.php?s=sc&id=52
ФАМИЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА
ул. "Независимост" 19, вх.А, ет.6
Христина Костадинова - тел. 836 042
На 26. 09. 2006 година беше разкрит Фамилен център за деца. Същият е по Проект „Фамилни центрове за деца" на МТСП , чийто основна цел е:
Осигуряване на заетост за безработни жени, разкрили фамилни центрове за деца и подкрепа за започване на самостоятелна стопанска дейност в областта на предоставяне на услуги за отглеждане на деца.
Непосредствени цели на проекта са:
- Предоставяне на качествени грижи в семейна среда за деца на работещи родители.
- Създаване на условия за насърчаване на трудовата реализация и професионалното израстване на родители с деца.
Проекта се реализира от Община град Добрич и Дирекция „Бюро по труда".
Сключен е трудов договор с една от обучените учителки - Христина Костадинова за предоставяне на услугата - грижа за деца с работодателя Община град Добрич.
Центърът е оборудван със средства на общината и е с капацитет з деца. Към настоящия момент във Фамилен център се отглеждат и възпитават две деца на възраст от 3-5 години в близка до дома им обстановка. За децата е осигурена безопасна и сигурна среда, необходима за физическото, психическото и емоционалното им развитие.
Желаещите да ползват услугите на центъра могат се обърнат на посочения адрес и телефон, както и на тел.603 150.
- donna
- Старши потребител
Защо си мислиш,че нищо не правя.Имам отговор от общината още когато излезе статията.Отговориха ми, че в бюджета на общината няма заложени средства за такъв вид подпомагане да ида в соц.грижи.А от там ми отговарят,че по закон не трябва да надвишаваме сумата от 402 лева долу горе за да ми помогнат.Това е по новия закон преди беше 300 лева.
- danisedem
- Младши потребител
Аз така или иначе работа все ще намеря някъде но проблема е до тогава.А след статията съм си намерила сама работа и работех до октомври там.
- danisedem
- Младши потребител
Не си мисля ,че не си правила нищо.В бюджета на общината като нама...ОС може да гласува персонална помощ ,друг е въпроса ,че нокой не иска да се заеме.
Кега социалните и за децата ви ли отказаха помощи извън това което сте поискали за семейството си
На министъра като пишете писмото цитирайте това ,и напишете по колко доход се пада на член на семейството ви като го разделите на 8/родители и деца/
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 265 на МС от 31.10.2008 г. за определяне размера на линията на бедност за страната за 2009 г.
Обн., ДВ, бр. 97 от 11.11.2008 г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
Член единствен. Определя от 1 януари 2009 г. размер на линията на бедност за страната 194 лв.
ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 9, ал. 1 от Методиката за определяне и актуализиране на линията на бедност за страната, приета с Постановление № 345 на Министерския съвет от 2006 г. (обн., ДВ, бр. 106 от 2006 г.; изм., бр. 89 от 2007 г.).
§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на труда и социалната политика и на председателя на Националния статистически институт.
Кега социалните и за децата ви ли отказаха помощи извън това което сте поискали за семейството си
На министъра като пишете писмото цитирайте това ,и напишете по колко доход се пада на член на семейството ви като го разделите на 8/родители и деца/
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 265 на МС от 31.10.2008 г. за определяне размера на линията на бедност за страната за 2009 г.
Обн., ДВ, бр. 97 от 11.11.2008 г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
Член единствен. Определя от 1 януари 2009 г. размер на линията на бедност за страната 194 лв.
ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 9, ал. 1 от Методиката за определяне и актуализиране на линията на бедност за страната, приета с Постановление № 345 на Министерския съвет от 2006 г. (обн., ДВ, бр. 106 от 2006 г.; изм., бр. 89 от 2007 г.).
§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на труда и социалната политика и на председателя на Националния статистически институт.
- donna
- Старши потребител
Ако говориш за детски добавки тях поне получавам.Ще пробвам и това,което ми писа .Благодаря за това.
- danisedem
- Младши потребител
Не говоря за децки добавки ,а за социални помощи по ППЗСП
Чл. 16. (1) За задоволяване на инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни потребности на лицата и семействата може да се отпуска еднократна помощ веднъж годишно.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 40 от 2003 г.) Еднократната помощ по ал. 1 до петкратния размер на гарантирания минимален доход се определя със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" или от упълномощено от него длъжностно лице.
Чл. 16. (1) За задоволяване на инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни потребности на лицата и семействата може да се отпуска еднократна помощ веднъж годишно.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 40 от 2003 г.) Еднократната помощ по ал. 1 до петкратния размер на гарантирания минимален доход се определя със заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" или от упълномощено от него длъжностно лице.
- donna
- Старши потребител
ако са ви отказали може би защото нямате регистрация 9м като безработна/чл.10 от ППЗСП/ ,но това е тъпо.
- donna
- Старши потребител
Добра вечер, на всички.
Прочетох темата и не ми е ясно, ако сте написали- простете, как да ви помогнем?
Ако е морална търсената помощ- имате подкрепата ми.
Ако е финансова- моля да дадете сметка, където да преведем...
Аз не съм толкова напред с форумното разузнаване, но пък пътувам често до Добрич...
Простете недоверието, хората станаха странно комерсиални, но ако се убедя че имате нужда от помощ- имате моята.
Прочетох темата и не ми е ясно, ако сте написали- простете, как да ви помогнем?
Ако е морална търсената помощ- имате подкрепата ми.
Ако е финансова- моля да дадете сметка, където да преведем...
Аз не съм толкова напред с форумното разузнаване, но пък пътувам често до Добрич...
Простете недоверието, хората станаха странно комерсиални, но ако се убедя че имате нужда от помощ- имате моята.
- Гост.
- Старши потребител
Има и още нещо ,ще се поразмърдат тъй като НС прие това
РЕШЕНИЕ на НС от 31.01.2008 г. за приемане на Национална стратегия за детето 2008 - 2018 г.
Обн., ДВ, бр. 14 от 12.02.2008 г.
Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 1, ал. 3 от Закона за закрила на детето
РЕШЕНИЕ на НС от 31.01.2008 г. за приемане на Национална стратегия за детето 2008 - 2018 г.
Обн., ДВ, бр. 14 от 12.02.2008 г.
Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 1, ал. 3 от Закона за закрила на детето
- donna
- Старши потребител
Да права си в интерес на истината нямам регистрация в бюрото по труда.Не за друго а защото и когато бях регистрирана там не ми намериха работа.Сама съм си намирала по обяви.Но поне до колкото ми е известно докато детето ми не навърши 3 години не съм задължена да се регистрирам на борсата.Не би трябвало да е пречка.Не съм пак много сигурна.
- danisedem
- Младши потребител
Заповядайте когато дойдете в Добрич.Не съм писала нещо,което да не може да се провери.Да в момента ми трябва финансова помощ дори да е малка,но съм написала причината за банковата сметка.С риск да се повторя е тази.Имам само една банкова сметка.Тя е за превода на детските ми добавки.Има хора тук освен Вас,който също ме питаха,но просто аз нямаше как да я проверя вече.Не съм искала номера,защото не ми се е налагало да я ползвам за преводи.Мога да я имам утре ако не е късно.
- danisedem
- Младши потребител
|
|