начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Разплащане при развод - преди или след делото?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разплащане при развод - преди или след делото?

Мнениеот Gacony » 13 Юни 2007, 08:30

Здравейте! Семеен съм (ако може това да се нарече семейство), но вероятно поради 18 годишната възрастова разлика между мен и съпругата ми нещата не вървят. Смятам, че най-добре и за двамата ни е да се разделим. Тя иска да има дете, аз не. Да си намери подходящ човек и да е щастлива! Въпросът ми е дали сумата, която е инвестирала по време на по-малко от две годишния ни брак (уточнена е) да и дам преди подаването молбата за развод или след това? Ако е преди, вероятно трябва да отидем при нотариус и тя да подпише, че е получила сумата и няма да има претенции. Това естествено е мое предположение.
При взаимно съгласие колко време трае делото?
Благодаря Ви за любезния отговор!
Желая Ви лек и успешен ден!
Иванов
Gacony
Младши потребител

Мнениеот Gacony » 13 Юни 2007, 13:15

ianeva написа:Опа-а-а!
Току що видях, че сте женен по - малко от две години, така че развод по взаимно съгласие няма да стане - в закона чл. 100, ал. 2 СК има пречка.
Но пък има и други начини, така че успех!

Благодаря за разяснението! Четох някъде, че трябва да минат 3 години за да се разведем по взаимно съгласие. То развода го искам аз, а не тя. Ожених се за нея, понеже исках да и оставя всичко (брат ми е хроничен алкохолик. Не искам да пропие всичко, ако нещо стане с мен). Нямаше как да я осиновя поради това, че е над 18 години. Обаче от година време взе да си показва рогата. В смисъл - неуважение, взе да пуши и да ми държи тон. Явно че не заслужава един ден да налапа всичко. Едва ли ще ме гледа на старини, след като има такова отношение. Аз съм 53г, а тя скоро ще навърши 35. Има особен характер. Вироглава е. Иначе когато всичко е ОК не е лош човек.
Gacony
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ