начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Застрахователна измама

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Застрахователна измама

Мнениеот Don Kihot » 11 Ное 2004, 16:35

Здравейте! Може би малко претенциозно озаглавих темата, но все пак нека ви представя проблема:
През м. Февруари 04, сестра ми и съпругът й си купиха автомобил (от автокъща, нов внос), Ауди 80 В4, което веднага застраховаха (каско) в Евроинс АД (за краткост по-нататък "Е") за сумата от 5700лв. Както често става в нашата страна, след две седмици им откраднаха колата, с което се сложи начало на една застрахователна одисея в това дружество. Оттам поискаха необходимите документи (прок. постановление, данъчни удостоверения, декларации и т.н), като по договор след представянето на всички документи, застрахователят е длъжен в 10 дневен срок да изплати обезщетението. Края на м. Април вси4ки документи бяха предадени в "Е", и оттогава няма никакво известие от тях. През седмица - две, сестра ми проверяваше за резултат, но от "Е" отказваха да дадат информация под различни предлози. Най-накрая, в началото на Ноември, от "Е" ги извикаха и им представиха документ (разписка) срещу подписването на който трябваше да им се изплати обезщетението. Безкрайно бе учудването, когато в документа видяхме следните графи: Застрахователна Сума - 5700лв; Редукция (!!?!) на автотехническия експерт - 1800лв (??!!), вследствие на което крайното обезщетение се оказа 60% от това, за което бе сключен договора. Неприятното в случая е, че за да се получат парите, в края на документа пише: "съгласен съм с така определения размер на обезщетението и се подписвам", а тъй като след доста ходене по мъките желаеха да получат все пак нещо, сестра ми и съпругът й се подписаха. Служителите им казали, че ако все пак имат някакви претенции, могат да подадат жалба (до кого, къде - не се знае). Въпросът ми е: ако има някои сред вас попадали в такава ситуация, да споделят своя опит. Благодаря предварително! Доколкото ми е известно - в такива случаи би могло да се сезира Агенцията за застрахователен надзор, или единствения изход за горницата над 3800лв да ги претендирам по общия исков ред с осъдителен иск пред СРС и т.н. Очаквам мненията ви по въпроса!
Don Kihot

Re: Застрахователна измама

Мнениеот hiha » 11 Ное 2004, 16:55

Stom sa se saglasili sas zastrahovatelnoto obezstetenie spored men e kasno i ne moje da prediaviavat isk za gornicata.
hiha

Re: Застрахователна измама

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 11 Ное 2004, 20:02

osven ako dokajat che sa gi iznudili ili che sa podpisali pri karaina nujda naprimer...
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Назад към Взаимопомощ