начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Закон за движението по пътищата

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закон за движението по пътищата

Мнениеот leator » 08 Юли 2007, 01:44

Здравейте колеги,
С новия закон се въведе правилото на чл. 157, ал. 6:
При съставяне на акт за нарушение по този закон контролният талон се отнема и се връща на водача след изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3. Актът за нарушението заменя контролния талон за срок до един месец от издаването му.

Чл. 190, ал. 3 пък казва, че наложеното наказание "Глоба" се заплаща в едномесечен срок от влизането в сила на наказателното постановление.

Тези текстове дават основание на много хора да мислят, че този ред следва да се прилага и за глоби, влезли в сила преди последните изменения в закона.

Според мен новият ред не може да се прилага за "старите" глоби.

Вие как смятате?
leator
Потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 08 Юли 2007, 08:51

Добре де, ами като тръгна да обжалвам НП и чакам после съдебното решение след 5-6 месеца, какво правим? Постоянно ще го презаверявам и ако случайно "приятелите" отново ме спрат- сигурно ще знаят, че щом е толкова презаверявано значи съм обжалвал- извод-ще ме скъсат от проверки, така ли е?
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот pitasht » 09 Юли 2007, 14:12

За мен това да ти се задържа документ какъвто и да бил защото не си платил си е противоконституционно. Например данъчните служби отказват да ти дадат удостоверение за данъчна оценка докато не платиш даже данъка на съсобственика, с който сте скаран и опитвате да се поделите. По тези спорове имаше трайна практика, че не може да ти се откаже издаване на удостоверение-просто в него се вписва, че се дължат еди какви данъци. Не че нещата са съвсем същите, но все пак държавата пак си измисля методи на сплашване.
Държавата има достатъчно служители, дето вземат заплати и са назначени да събират дълговете.
pitasht
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ