начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Правилата и редът за извършване на общественополезна дейност

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правилата и редът за извършване на общественополезна дейност

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2007, 11:47

Колеги , има ли някой информация , какво трябва да съдържат точно правилата за извършване на общественополезна дейност от ЮЛНСЦ?
Може ли някой да ми даде информация , откъде мога да получа евентуално повече данни или някакви сламки?
Благодаря, предварително!
sunrise
Активен потребител

Мнениеот legista » 09 Юли 2007, 11:55

sunrise, не знам доколко ще съм Ви полезна, но правилата се уреждат в Устава на ЮЛНЦ и по закон. Какви други правила може да имате предвид, не се сещам- конкретизирайте!
legista
Младши потребител

Мнениеот ivanov_ » 09 Юли 2007, 12:23

Колеги, на мен също ми предстои регистрация в Централния Регистър за ЮЛНЦ с общественополезна дейност към МП. Мислех да пускам нова тема, но виждам, че имаме сходен проблем ;). Предполагам, че sunrise има предвид правилата и редът за извършване на общественополезна дейност, посочени като едно от необходимите приложения към заявлянието за вписване на необходимите обстоятелства по чл. 45 от ЗЮЛНЦ, наред с
1. препис от съдебното решение за първоначална регистрация;
2. препис от съдебното решение за вписване на определянето за осъществяване на общественополезна дейност;
3. списък на лицата от състава на управителните органи;
4. удостоверение за актуално състояние по регистрацията;
5. препис от акта за учредяване, в случай че юридическото лице не подлежи на съдебна регистрация;
6. препис от действащия устав, съответно от учредителния акт;
7. удостоверение за данъчна регистрация;
8. декларация за съответствието на устройството и дейността на юридическото лице с изискванията на чл. 38 до чл. 41 ЗЮЛНЦ;
9. декларация за наличието на просрочени данъци, такси, мита и други публични вземания;
10. правилата и реда за извършване на общественополезната дейност.

Въпреки това, на мен също не ми е ясно какво точно трябва да представляват :roll: ... Бих бил много благодарен, ако колеги, които са регистрирали ЮЛНЦ в обществена полза, се включат в дискусията и помогнат с някакви сламки. :)
ivanov_
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2007, 13:39

Имам пред вид точно това, което пише ivanovл Това не са правилата по Устава, а конкретизиране на начините и процедурата по която ще кандидатстват по проекти на сдружението др. лица. в устава тези правила не се съдържат. Доколкото знам, това сдружение се е опитвало да"мине" по този начин , но не става.
sunrise
Активен потребител

Имам пред вид точно това, което пише ivanovл Това не са правилата по Устава, а конкретизиране на начините и процедурата по която ще кандидатстват по проекти на сдружението др. лица. в устава тези правила не се съдържат. Доколкото знам, това сдружение се е опитвало да"мине" по този начин , но не става.
sunrise
Активен потребител

sunrise
Активен потребител

Мнениеот svetulka » 09 Юли 2007, 13:48

колеги, правилата са чисто формални и доста прости. дайте мейл-адреси и ще ви изпратя такива, успешно минали пред МП. :)
svetulka
Младши потребител

Мнениеот ivanov_ » 09 Юли 2007, 14:58

Svetulka, mnogo ti blagodarq!
ivanov_@lex.bg
ivanov_
Младши потребител

Мнениеот stavrev » 09 Юли 2007, 15:37

svetulka написа:колеги, правилата са чисто формални и доста прости. дайте мейл-адреси и ще ви изпратя такива, успешно минали пред МП. :)

Ако можеш прати и на мен.Благодаря предварително!
stavrev@lex.bg
stavrev
Потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2007, 16:36

svetulka, много благодаря! ще ги ползвам да им подготвя нещо подходящо за тях.
Приятен ден и успешна седмица!:D
sunrise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ